1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’LI MUHTARLAR KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE ATA’NIN HUZURUNDALAR

POZANTI’LI MUHTARLAR KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE ATA’NIN HUZURUNDALAR
Bu haber 25 Ekim 2021 - 11:40 'de eklendi ve 461 views kez görüntülendi.

POZANTI’LI MUHTARLAR KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE ATA’NIN HUZURUNDALAR

Muhtarlar Derneğinin Kuruluş Yıl Dönümü Pozantı’da  da kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreninde, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Siyasi Parti ve bazı Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Kuruluş Yıl Dönümün de, Muhtarları yalnız bırakmadılar.

19 Ekim 2021 Salı gün Saat 10.00’da,  Zafer Mahallesi Muhtarı ve Pozantı  Muhtarlar Derneği Başkanı Zafer Konuk eşliğinde, Muhtarlar Atatürk Anıtına  Çelenk koydular. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise, Aşçıbekirli Mahallesi Muhtarı Bünyamin Ortaköylü yaptı. Özetle şunları söyledi:

“ Muhtarlık Teşkilatı ilk defa, Osmanlı Devletinin yenilikçi padişahı 2. Mahmut döneminde, 19 Ekim 1829 İstanbul da kurulmuştur. Önce, İstanbul  ve İlçelerinde faaliyet göstermiş olup, daha sonra Anadolu’nun tamamına yayılmıştır. Muhtarlık, demokrasinin temel unsurudur.  Ulu Önder Atatürk, muhtarlara verdiği önemi, “Muhtar, Demokrasinin Temel Taşıdır” diyerek, muhtarların yeri ve önemini bizlere anlatmıştır.

Yine, Muhtarlık teşkilatı Osmanlı Devletin den, Türkiye Cumhuriyetine geçen, ender kanunlarla birlikte, köy kanunu ve muhtarlık teşkilatı olarak, hala varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık, fedakarlık isteyen, emek isteyen, saygı isteyen, zor bir görevdir. Tüm Muhtarlarımız, özveri ile görevlerini yerine getirmektedir.Ancak son yıllarda,  Büyükşehir yasası ile birlikte, yapılan değişikliklerle, muhtarlarımız eski  günlerini arar olmuş, yetkileri ellerinden alınmıştır. Buradan muhtarlarımız adına, tüzel kişiliklerimiz  ve bütçelerimizin yeniden verilmesini talep ediyoruz. Muhtarlarımız,  Devletin vatandaşa uzanan eli, kolu ve ayağıdır. Muhtarlarımız, kamu kurum kuruluşları ile vatandaşlar arasında bir köprü görevi görmektedir.

Buradan, çağdaş demokrasinin olmazsa olmazı, muhtarlık teşkilatını bir kere daha yad ederek, yerel katılımcılığın ilk örneğini teşkil eden, seçimlerini oluşturan, muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.  Ayrıca katılımcılara da aynı şekilde teşekkür ediyorum”  Dedi. Program katılanlar, Muhtarları  tebrik ettiler.  Daha sonra, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve yönetimindeki bir gurup,  Muhtarlara bir buket çiçek hediye ettiler. Atatürk Anıtı önünde birlikte, siyasi parti  temsilcilerinin katılımı ile, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Programın son bölümünde ise, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun daveti ile, parti binasında verilen çay ve pasta ikramına katıldılar.  ( Haber: Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER