1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’NIN FRANSIZ ZİYARETÇİLERİ

POZANTI’NIN FRANSIZ ZİYARETÇİLERİ
Bu haber 10 Haziran 2024 - 8:02 'de eklendi ve 353 views kez görüntülendi.

Binbaşı Menil’in Eşinin Torunları Zafer Sabancı Anadolu Lisesinde

POZANTI’NIN FRANSIZ ZİYARETÇİLERİ

Pozantı, Ulusal Kurtuluş Savaşının Meşalesinin yakıldığı  ilk yerdir. Dedelerimiz çete savaşları ile fransız askerlerini ve işbirlikçileri ermenileri, önce Pozantı’dan kovdular. Ve onları takip ederek de, Karaboğazı’nda komutanları bin başı menil ve eşi  ile birlikte, fransız taburunu esir aldılar. 

ZİYARET

Geçtiğimiz hafta içerisinde, binbaşı menil’in eşinin üçüncü kuşaktan torunları olan Alexsis Menil ve Sophia Menil Pozantı’ya geldiler.

Pozantı Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesinde yapılan görüşmede, Okul Müdürü Adem Yılmaz, Tarih Öğretmeni Ali Köşger  ve İngilizce Öğretmeni Leyla Topaloğlu’da hazır bulundular.

Tarih öğretmeni Ali Köşger’in anlatımı ve İngilizce Öğretmeni Leyla Topaloğlu’nun çevirisi ile de yapılan sohbetlerde, tarihin geçmişi tekrar günümüze taşındı.   

Bayan Menil’in üç kuşak sonraki torunları, ninelerine gösterilen Türk misafirperverliğinden dolayı, bir kere daha  teşekkür ettiler. Ecdatlarının yaşamını benliklerinde hissederek, onları bir kere daha anma fırsatını da bulmuş oldular.   

Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Adem Yılmaz’da yaptığı konuşmada, Binbaşı Menil ve eşinin esir alındıktan sonra, trenle Ulukışla’ya götürüldüğünü, burada Alpagut ailesi tarafından misafir edildiğini söyledi. Ayrıca Binbaşı Menil ve eşinin fransa’ya döndükten yıllar sonra, Alpagut ailesine gösterdikleri bir mektupla teşekkür ettiklerini belirtti.

Binbaşı Menil’in eşinin üçüncü kuşak torunları olan Alexsis Menil ve Sophia Menil, Pozantı’ya yaptıkları bu ziyaret ve gördükleri misafirperverlikten dolayı, Okul Müdürü Adem Yılmaz ve diğer katılımcı eğitimcilere teşekkür ettiler.  Bu ziyaretin hatırasını da, ömürlerinin sonuna kadar yaşayacaklarını ifade ettiler.

Böylesi önemli bir ziyaretin, Okul Müdürü Adem Yılmaz tarafından, sosyal medya aracılığı ile  paylaşılarak, basına  göz ardı etmiş olmasını tarihi bir eksiklik olarak değerlendiriyor yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz.  

( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER