1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“POZANTI’YA YENİ BİR CADDE ŞART”

“POZANTI’YA YENİ BİR CADDE ŞART”
Bu haber 26 Temmuz 2021 - 10:29 'de eklendi ve 517 views kez görüntülendi.

Eski Başkan Ünver’den Doğru Tespiti:

“POZANTI’YA YENİ BİR CADDE ŞART”

Yıllardır, Atatürk Caddesin de sürmekte olan trafik karmaşası, giderek daha da karmaşık hale geliyor.

Covid salgını tedbirlerinin, gevşetilmeye başlaması yanı sıra, yaylacıların da gelmeye başlaması ile, Pozantı’nın tek ana caddesi konumunda olan, Atatürk Caddesinde, bırakın araç kullanmayı, yürümek bile adeta imkansız hale geldi.

ARTIRIYOR

Bu ana cadde üzerinde bulunan işyeri sahiplerinin, kendi özel araçlarını da, park etmeleri sonucu,  çift yönlü olarak kullanılmakta olan, Atatürk Caddesinde trafik keşmekeşliği, önlenemez hale geldi. Trafik Polislerinin, devamlı olarak yaptıkları uyarılara da, yeteri kadar riayet edilmiyor olması, karmaşayı daha da artırıyor.  

ŞART

Pozantı’ya en kalıcı eserler bırakan, 1994- 1999 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan, o dönemde  açtığı Gençlik Caddesi ile,  Pozantı’lıların unutamadığı  Belediye Başkanı ünvanlı, Şemsettin Ünver’le yaptığımız bir söyleşide,  bu önemli konuya değinerek, şunları söylemişti:

YAPILMADI

“Pozantı’nın ana cadde yetmezliğinin, yıllardır çözümlenememiş olması, bugünkü trafik karmaşasının ana sebebidir. Benden sonraki Belediye Başkanları, böylesi önemli bir soruna çözüm getirememiş olup, bugünkü karmaşanın da baş sorumlularıdır.

AÇILMALI

Ziraat Bankası arkasından açılarak, hal binası önünden geçirilecek yeni bir cadde, tek alternatiftir. Bunun başka bir çözüm şeklide yoktur. Ancak, gördüğüm kadarı ile de, Pozantı’nın yeni bir ana caddeye kavuşturulması yolunda, henüz her hangi bir  adım atılmamıştır.

 Bu sorunun çözümlenmiyor olması da, Pozantı’daki trafik ve yaya karmaşasının her geçen yıl, giderek daha da artacağı ve içinden çıkılamaz bir hale gelecek olmasının da, net bir fotoğrafıdır.” dedi.  

HİSSETTİRDİ

Belediye Eski Başkanı Şemsettin Ünver’in, yukarıdaki açıklamasını doğrulayan bir gelişme ise,  Kurban Bayramında, bir kere daha kendisini hissettirdi. Pandemi kısıtlamalarının kaldırılması ile birlikte, Pozantı da büyük bir hareketlilik yaşandı.  Bayram telaşı ve alışverişinin yarattığı karmaşa, Pozantı’nın yeni bir caddeye olan ihtiyacını da, bir kere daha açık seçik ortaya koydu.  ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER