1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ŞALGAMCI ESNAFI RUHSATLARINA KAVUŞUYOR.

ŞALGAMCI ESNAFI RUHSATLARINA KAVUŞUYOR.
Bu haber 24 Mayıs 2021 - 8:34 'de eklendi ve 1.605 views kez görüntülendi.

Valilik Onay Verdi.  Kaymakam Akduman Harekete Geçti

ŞALGAMCI ESNAFI RUHSATLARINA KAVUŞUYOR.

Pozantı’da, D/750 Karayolu üzerinde, yıllardır iki ayrı alan üzerinde, derme -çatma kulübelerde şalgam, meyve ve benzeri gıda maddeleri satışı yapan esnafları ruhsatsız ve iskansız da olsa da, daha modern iş yerine kavuşmalarını sağlayan iki isim oldu.

DOĞAN VE KARACAN

Pozantı Belediyesi önceki Başkanlarından Yılmaz Doğan tarafından, Çakıt Çayı kenarındaki, DSİ’ye ait arazinin, toprak ve molozlarla doldurtulması sonrası kazanılan, iki ayrı alan üzerine,  Dönemin Kaymakamı Bülent Karacan tarafından, Mülkiyeti Milli Emlak’a ait olmak üzere,   yapılan iş yerleri, yıllardan beri burada  faaliyet göstermekte olan esnafa,  sadece kişi başına bir iş yeri karşılığında, kura ile çekimi yapılarak, dağıtımı yapıldı.

ZAMANLA TEKELLEŞTİ

 Pozantı ekonomisi açısından son derece önemli olan bu işyerleri kazanımları, yaklaşık 2007 yılından itibaren, ruhsatsız ve iskansız bir şekilde, yöneticilerin iyi niyet anlayışları ile, ticari faaliyetlerini sürdürdüler. Bu, iki ayrı şalgamcılar sitesinde, kısa bir süre sonra başlayan, çıkar çekişmeleri, zamanla şikayetlere de sebep oldu.

Bu arada,  bir diğer başka olumsuz gelişme ise,  bu işyerin de bazılarının, birden fazla işyeri sahibi olma istekleri ile  başladı. Ekonomik gücü fazla olan birileri, çeşitli nedenlerle, önce kiracı konumuna geldiler. Ruhsatsız ve iskansız bu iş yerlerini, fahiş fiyatlarla kiraya vererek, şalgamcılar sitesinde tekelleşmeyi başlattılar.

ARA VERİLDİ

Şalgamcılar sitesinde,yıllardan beri süre gelen, bu  yasal olmayan bu ticari faaliyeti sonlandıran ise, Adana Valisi Süleyman Elban oldu.

İçişleri Bakanlığı ve Adana Valiliğince, Pozantı Kaymakamlığına gönderilen genelge doğrultusunda, virüs nedeni ile kapatılan iş yerleri arasında, ruhsatsız ve iskansız konumda, bulunan, şalgamcılar sitesi de, 17 günlük kapanma  kapsamına alınarak, ticari faaliyetlerine ara verildi.

ÇÖZÜM

Ak Parti Adana Millet Vekillerinden Ahmet Zembilci, konunun çözümü için, harekete geçti. İçişleri Bakanlığı kanalı aracılığı ile, Adana Valisi Süleyman Elban’a,  çözüm konusunda yetki verildi.

Vali Elban, Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman aracılığı ile, şalgamcılar sitesinin, 17 günlük kapanma kapanma kararını kaldırttı. En kısa zamanda da, yasal statüye kavuşturulması konusunda da  gerekli çalışmaların, başlatılması talimatı verildi.

İHALE

Kaymakam Akduman, Milli Emlak Şefliğine çalışmaların başlatılması yetkisini verdi. Yapılan incelemeler sonrasında da, burada ticari faaliyetini sürdürmekte olanlara,  öncelik tanıyan kiralama ihalesi açıldı.

İşgalli yerlerin, ihalesinde sorun çıkmadı.  Burada, yıllardan beri ticaret yapmakta olan esnaf,  yasal statüye kavuşturularak, mülkiyeti Milli Emlak’a ait olan bu sitede, yasal kiracı konumuna geldiler.

BOŞLUK

Geçtiğimiz hafta yapılan, bu ihalelerdeki tek sıkıntı ise, bu site de faaliyet gösteren bazı esnafların, yasal boşluklardan faydalanarak, yapılan bu ihaleye girip, şalgamcılar sitesinde ikinci bir işyerine daha, sahip olmaları oldu. Böylece, yaklaşık  15 yıldır bir kangren haline gelen, şalgamcılar sitesinin, ruhsat ve iskan sorunu da, böylece çözümlenmiş oldu.   ( Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER