1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Sayın Tamer ÜNAL Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi

Sayın Tamer ÜNAL Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi
Bu haber 14 Şubat 2022 - 11:08 'de eklendi ve 545 views kez görüntülendi.

Sayın Tamer ÜNAL Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi

Konu : Tekzip

  Milli mücadelenin kalesi Pozantı Gazetesi’nin Yıl:22 Sayı:1219 7 Şubat 2022 tarihli baskısının 1. Sayfasında Tamer ÜNAL tarafından kaleme alınan “Doğalgaz Acaba Kimin Başarısı” başlığı ile başlayan ve 2022 yılında Pozantı ilçemize gelecek olan doğalgaz ile ilgili açıklamalarıma atıfta bulunarak gazetenin 6. sayfasında yine “Doğalgaz Acaba Kimin Başarısı” punto başlıkla haberleştirilen geçmiş süreçteki siyasi temsilcilerin beyanlarını haberleştirdiğiniz gazete kupürlerini koyarak, kamuoyuna Pozantı Belediyesinin ve Belediye Başkanı olarak şahsımın bütün uğraş ve çabalarını hiçe sayarak sanki doğalgazı ilçemize neredeyse kendinizin getirttiği imajı yaratacak bir üslup ve küçültücü haber yaptığınız ve bütün emek ve yazışmalarımız ile iyi niyetimizi suistimal ettiğiniz anlaşılmaktadır. Bugüne kadar kimin ne dediği, kimin ne yazdığı bizim meselemiz değildir. Ancak verilmiş olan emeğe saygı temeldir.

 Bu mihvalde; 2019 yılında iş adamı Salim Türkoğlu beyefendinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun 01.06.2017 tarihli kurul kararını getirmesi üzerine bizzat Ankara’da yaptığım görüşmeler neticesinde merkez ilçe nüfusunun 20.000 olması gerektiği beyan edilerek olumsuz olduğu tarafıma bildirildi. 11.06.2020 tarihli Pozantı Kaymakamlığının yazısına istinaden boru hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Doğal Gaz Toptan Satış Daire Başkanlığının yazısına istinaden istenen belgeler 24.09.2020 tarihinde Pozantı Belediye Başkanlığınca Botaş Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Doğalgaz Toptan Satış Daire Başkanlığına yazdığımız yazımız(Belge 1) 05.03.2021 gün ve E-44492927-754-720/1063 sayılı imar planlarını gösteren AKSA Çukurova Doğalgaz A.Ş.’ne fizibilite çalışmaları için yazdığımız yazı ektedir.(Belge 2)

13.01.2022 tarihli AKSAGAZ Doğalgaz Çukurova A.Ş. tarafından Belediyemize gönderilmiş olan ilçe merkez mahalleleri ve nüfusu hakkındaki yazısı(Belge 3 25.01.2022 tarihli Pozantı Belediye Başkanlığının İlçe Nüfus Müdürlüğüne yazdığı merkez mahalle nüfuslarını sormuş olduğu yazısı(Belge 4) 25.01.2022 tarihli İlçe Nüfus Müdürlüğünün Pozantı Belediye Başkanlığımıza ilçe nüfus merkez mahalle nüfusları ile ilgili yazısı(Belge 5 25.01.2022 tarihli Pozantı Belediye Başkanlığının AKSAGAZ Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’ne yazdığı ilçe merkez mahalle nüfuslarını gösterir yazısı(Belge 6) 2 Aralık 2020 tarih ve 31322 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış olan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına ait 7257 Nolu Kanunun 9. Maddesinde Doğalgaz Dağıtım Şirketlerinin dağıtım belgelerine ilave edilecek yeni genişleme belgelerinde, yerleşim yeri belediyesince doğalgaz dağıtım şirketine yatırım yapılması talebinde bulunulması halinde ilgili dağıtım şirketinden teminat, kontrollük hizmeti bedeli, kaplama bedeli, zemin alan tahrip bedeli, hafriyat döküm bedeli ve benzeri adlarda herhangi bir bedel alınmaz ve altyapı kazı alanının üst kaplamaları ilgili belediye tarafından bedelsiz olarak yapılır hükmü gereği maliyetleri yatırımcı firmanın en aza indirilerek kanunla destek sağlanmıştır.(Belge 7) 13.01.2022 tarihli AKSAGAZ Doğalgaz Dağıtım Çukurova Bölge Müdürlüğünün Pozantı Belediye Başkanlığına yazmış olduğu yazı ile; 29.12.2021 tarihli ve 31704 sayılı Resmi Gazete ile doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda merkez nüfusu 15.000 ve üzerindeki ilçeler ile merkez nüfusu 10.000 ve üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının onayı ile bu karar kapsamına alınması kararlaştıran ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak üzere yapılacak yatırımlara ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.(Belge 8) 03.02.2022 tarihli Oturum-2 Sayı:2022/11 Özü: Doğalgaz Dağıtım Şebekesi Konulu Pozantı Belediye Meclis Kararı.(Belge 9)

 Bütün serüvenini kronolojik sıralama ve belgeler ile ortaya koymuş olduğumuz Pozantı Doğalgaz çalışma sürecinde ortaya koyduğumuz samimiyet ve çabaya rağmen, daha önceden bir arpa boyu yol alınmayan, çaba ortaya koymayan siyasi ortamlarda, meydanlarda ifade edilmiş ve üzerinden 10 yıl geçmiş söylemlere dayalı gazete kupürleri ile Pozantı Belediyesi ve Belediye Başkanı’nın emeklerini kamuoyu nezdinde küçük düşürücü ve yok sayan bir yayın ortaya konduğu anlaşılmıştır.

 6 ay önce Adana Valimiz Sayın Süleyman ELBAN Beyin başkanlığında valilik toplantı salonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih DÖNMEZ Beyefendinin katılımı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekilimiz Jülide SARIEROĞLU, Tamer DAĞLI, Ahmet ZENBİLCİ, Abdullah DOĞRU ile Adana Cumhur İttifakı Belediye Başkanları’nın katılımı ve AKSAGAZ Genel Müdürü Sertaç URAZ Beyin katılımı ile yapılan toplantıda bizzat söz alarak Bakan Beye Pozantı’nın diğer ilçelere göre yatırımda öncelikli olması gerektiğini tüm detaylarıyla anlatmam üzerine, haklılığım noktasında Milletvekilleri Jülide SARIEROĞLU Hanımefendi ve Tamer DAĞLI Beyin de destek vermesi üzerine Adana’da 2022 yılında yatırım programına alınan tek ilçe Pozantı olmuştur.

 Bu açıklamalarımızın belgeler ışığında kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve Pozantı Belediyesi ve Başkanının emeklerinin göz ardı edilmemesi için haberinizi tekzip ediyor, açıklamalarımızın gelecek sayınızda kamuoyu ile paylaşılması hususunda; Bilgi ve gereğini rica ediyorum.

Eki: İlgili Belgeler.

Mustafa ÇAY 

Pozantı Belediye Başkanı

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER