1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ŞEHİTLERİMİZ ANISINA YÜRÜYÜŞ YAPILDI

ŞEHİTLERİMİZ ANISINA YÜRÜYÜŞ YAPILDI
Bu haber 02 Ocak 2024 - 9:51 'de eklendi ve 403 views kez görüntülendi.

Gençlerimizin katılımı ve heyecanı etkili oldu.

 ŞEHİTLERİMİZ ANISINA YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Adana’nın Pozantı ilçesinde de, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Askerin Şehit olması nedeniyle “Teröre Lanet” yürüyüşü düzenlendi. Bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve bir kısım vatandaş, “Pozantı’da  Teröre Karşı Tek Yürek” sloganı ve  ellerindeki Türk Bayraklarıyla, Atatürk Anıtı önünde bir araya geldiler. Sloganlar ve Bayraklar eşliğinde Şehitliğe kadar yürüdüler. Gençlerin yoğun katılımı ve coşkusu etkili oldu. Vatandaşların katılım azlığı  ise, dikkat çekti.

 KATILIMCILAR

Belediye Başkanı Mustafa Çay, Emniyet Müdürü Kahraman Özkeskin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve Pozantı’lı vatandaşlar da bu yürüyüşe katıldılar.

Yürüyüş sırasında “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türk’üm diyene”, “Vatan Sana Canım Feda” ve “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı. Yürüyüş sonrasında Sivil Toplum Temsilcilerinden İsmail Ergin tarafından, Pozantı’lılar adına basın açıklaması yapıldı. Ve İsmail Ergin özetle şunları söyledi:

POZANTI İKİNCİ ÇANAKKALE’DİR.

“Yüreğimize düşen bir acı, bugün bizleri burada bir araya getirdi. Teröre ve destekçilerine karşı en yüksek perdeden sesimizi yükseltmek ve asla başaramayacaklarını birliğimizle göstermek için, Pozantı Halkı olarak burada toplandık.

Pozantı Türkiye’nin ikinci Çanakkale’si olup, düşmana geçit vermeyen Ataların torunları bu topraklarda yaşıyor. Ve bu toprakların her bir evladı Atalarının mirasına sahip çıktığını Vatanı ve Bayrağı uğruna, gerekirse bugünde canını seve- seve ortaya koyarak gösterecektir.

DÜNYA’YI KANA BULAYAN ÜLKELER

Tarihin yeniden yazıldığı bu dönemeçte, herkes kendi konumunu belirliyor. Hainleri ve ağa babalarını bu Devlet ve Millet çok iyi biliyor. Amerika, İngiltere ve İsrail gibi dünyayı kana bulayan, terörü, siyasi askeri ve ekonomik olarak besleyen emperyalistlerin ve alçakların, iplerini elinde tuttuğu PKK, DHKP-C, IŞİD, FETÖ ve benzeri ne kadar terör örgütü varsa, asıl hedeflerinin, İslam’ın son kalesi ve ecdat yadigarı olan Anadolu toprakları olduğunu biliyoruz. 

YEMİN EDERİZ

Bugün kuklaları, yarın kuklacıları yok edeceğimizi bütün dünya bilsin. Bu uğurda canını feda eden Şehitlerimizin Kanı üstüne yemin ederiz ki son ferdimiz şehadete ermedikçe, son ocağımız sönmedikçe, emellerinize asla ulaşamayacaksınız. Sizi tarih sahnesinden söküp atana kadar, ecdadımızın kanlarıyla suladığı bu toprakları size dar edeceğiz. Sizi oynatan kuklacıların ellerini kökünden kurutacağız. Ve tarih yeniden yazılırken, bizsiz olamayacağını bütün dünyaya öğreteceğiz.

OYUN KURUCUYUSUYUZ

Bu oyunun piyonları değil, kurucuları olduğumuzu ve biz olmadan oyun kuramayacaklarını herkes öğrenecek. Bizler Kahramanlar olarak yurdumuzu ve milletimizi savunurken, toprağa düşeceğiz. Makamımız âli olacak ve Şehit diyecekler. Toprağa düşen her bir damla kanımız, bu kutlu toprakları bize vatan kılacak.  Ve eyy hainler, terörle, ihanetle, fareler gibi dağların kovuklarında emperyalistlerin çakallığını yapanlar! Düşecek toprağınız bile olmayacak ve leşleriniz sizin gibi çakalların yemi olacak. Sözde hakkını savunduğunuzu söylediğiniz kardeşlerimiz, sizlerin kirli oyunlarına gelmeyecek. Çünkü hepimiz oynadığınız kirli oyunu ve iplerinizi tutan elleri görüyoruz. Size ve efendilerinize lanet olsun. Aziz Milletimizin başısağ olsun. Bu Milletin ve Devletin bekası uğruna, toprağa düşen Şehitlerimize Rahmet onları yetiştiren Atalarına selâm olsun.” dedi

UYUŞTURUCU BATAĞINA DÜŞMEYİN

Konuşmacı İsmail Ergin sözlerinin sonunda, kalabalığın büyük bir bölümünü oluşturarak, Şanlı Bayrağımızı büyük bir manevi haz ve heyecan içerisinde  sloganlarla Şehitliğe kadar getiren,  gençlerimize ayırarak uyarılarda bulundu. Ve uyuşturucu bataklığına düşmemelerini üzerine basa -basa vurguladı ve özetle şunları söyledi:

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIN

“Bu toprakları  kanları ile sulayıp,  sizlere yurt kılan Şehitlerimizin yattığı yerde rahat uyuyabilmeleri, bu Ülkeye  bu Millete değerlerimize sahip çıkmakla olur. Uyuşturucu madde kullanımı yaşının ilkokullara kadar indiği bir ülke d,e beyinleri ve zihinleri uyuşturulmuş bir nesil, hangi değerlere sahip çıkabilir ki? uyuşturucu kullanmak, satmak, sattırmak, terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmek,  ticaretine ortak olmaktır. Sizler bu bataklığa düşmeyecek kadar Asil bir Milletin kanından geliyorsunuz.  Ülkemizin geleceği siz pırıl -pırıl gençlerimizin elindedir. Bu  çirkin ve hayatları öldüren alışkanlığa, asla müsaade etmeyin” diyerek sözlerini noktaladı.

KUR-AN  OKUNDU

Şehitlik önünde yapılan konuşma sonrası, Merkez Camii İmamı Ahmet Suci’nin yanık sesi ile Şehitlerimizin anısına okuduğu Kur-an Kerim  ve  Fatiha ile yürüyüş sonlandırıldı. ( Haber: Hayriye Eroğlu)       

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER