1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ŞENOL EROĞLU AÇIKLAMA YAPMALI

ŞENOL EROĞLU AÇIKLAMA YAPMALI
Bu haber 11 Ekim 2021 - 10:06 'de eklendi ve 535 views kez görüntülendi.

ŞENOL EROĞLU AÇIKLAMA YAPMALI

Gazetemizin, Gökbez Köyü İlkokulunun, yeniden öğretime açılması ile ilgili olarak başlattığı yayınların, öğrenici servislerini  ve Yüksek Okul Öğrenci Yurt  sorunun da kapsayacak şekilde genişlemesi,  halkın da bu yayınlarımıza odaklanması, Pozantı siyasetini de hareketlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun da, Gazetemizin Yazişleri Müdürü Hayriye Eroğlu’na yaptığı ve manşetimizde yer alan,” KARALAR’DAN İKİ MÜJDE YURT VE TOPLU TAŞIM ARACI” başlıklı haberimizi, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, geçen hafta yapılan Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında, gündeme getirdi.

MUHATAP: EROĞLU

Çay, bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gazetemizde yer alan haberin, bir anlamda gerçeği yansıtmadığını, öğrenci servisinin çalışmadığını belirtti.  Bu haberin genişletilmiş halini, Belediye Meclis Toplantısıyla ilgili yayınlarımızda, detaylı olarak okuyabilirsiniz.

Kaldı ki ,bu haberin kaynağı biz değiliz. Masa başında oturarak da, haber yapmadık. Pozantı CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, Gazetemize yaptığı açıklamayı haberleştirdik.  

Dolayısıyla da, Başkan Çay’ın bu açıklaması, Gazetemizi değil CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nu ilgilendirmektedir.

ARKASINDA DURMALI

Eroğlu, Muhalefet Partisinin  Pozantı İlçe Başkanıdır.  2019 yerel seçimlerinde de partisinden, Mustafa Çay’a karşı Belediye Başkanı Adayı olmuş ve kaybetmiştir. Önce, eski görevi olan İlçe Başkanlığına yeniden atanmış, sonrasında da yapılan kongre ile de, CHP Pozantı İlçe Başkanlığına  tekrar  seçilmiştir.

Şenol Eroğlu mevcut ünvanı ile, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar’ında, Pozantı’daki temsilcisidir. Dolayısıyla da, kendisinin yaptığı açıklamalar,  temsil etmekte olduğu her iki makamı da, bağlıyor  demektedir. Bundan dolayı da Şenol Eroğlu, Gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna duyurduğu, Öğrenci Servisi ve Yurt konusundaki  haberinin takipçisi olup, yeni bir açıklama yaparak, kamuoyunu bilgilendirmek zorundadır.

SAKİN SİYASET

Şenol Eroğlu, yaşamında sakin bir yapıya sahip olup siyasi hayatında da, muhalefet olgusunu çok yüksek perdeden telaffuz eden, heyecanlı bir siyasetçi tipi değildir. Açıklamalarında, kibarlığı ve zarafeti daima ön planda tutar. CHP Örgütünün istediği ve beklediği, halkın nabzına göre davranışlardan ve hitaplardan da hayli uzaktır.

Pozantı Belediye Başkan Adayı olduğu 2019 yerel seçimlerinde ve halen temsil etmekte olduğu İlçe Başkanlığında da, bu sakin ve heyecansız tavrı nedeni ile de, örgüt içerisinde eleştirilmeye, devam edilmektedir.

Örneklemek gerekirse  Şenol Eroğlu’nu, halkın siyasi ve ekonomik nabzının attığı semt pazarlarında ve toplumun içinde bir muhalefet temsilcisi olarak  görmek, pek mümkün değildir. Eroğlu’nun,  bir başka  eksikliği ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Pozantı’ya yaptığı ve yapmakta  olduğu hizmetlerle ilgili olarak, örgüt içerisinde bütünlüğü sağlayamadığı gibi, yapılan çalışmaların da topluma duyurulmasında, yalnız ve etkisiz kalmaktadır. Bu konumda olan, sadece İlçe Başkanı Şenol Eroğlu değildir. Aynı şekilde, Pozantı Belediye Meclisinin dört  CHP’li Üyesi de Meclis Toplantılarında, Başkan Çay’a karşı, etkili bir muhalefet sürdüremedikleri gibi, Pozantı’nın sorunlarıyla ilgili  konularda da, yetersiz kalmaktadırlar.

BAĞLIYOR

Şenol Eroğlu’nun, CHP Genel Başkanı  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu,  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı  Pozantı’daki temsilcisi olması dolayısıyla, yaptığı açıklamalar sadece kendisini değil,  diğer iki makamı da bağlamaktadır.

Şenol Eroğlu’nun, gazetemiz aracılığı ile kamuoyuyla paylaştığı, servis otobüsü ve yurt konusundaki açıklamalarında sessiz kalması halinde,  Başkan Çay’ın eline önemli bir koz vermiş olacaktır.  Yanı sıra da, partisinin böylesi önemli bir konuya yeteri kadar destek  vermiyor şeklindeki siyasi dalgalanmaya da sebep olacaktır. Çay’da, bu fırsatı Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, kendisine yakışan üslubu ile, Başkan Karalar’ın ve CHP’nin aleyhinde, değerlendirecek bu yolla da kendisini gündemde tutacaktır. 

TAKİPÇİSİYİZ

Milli Mücadelenin kalesi Pozantı Gazetesi olarak, her zaman yayınlarımızın arkasındayız. Bugüne kadar, olmamış veya olgunlaşmamış bir konuyu, kamuoyuyla paylaşmadık. Aynı şekilde, bir aydır sürdürmekte olduğumuz, yurt ve öğrenci servisi konusundaki yayınlarımızdan da, sonuç alana kadar gelişmelerin  takipçisi olmayı sürdüreceğiz.  ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER