1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“SİLAHA DEĞİL İNSANA YATIRIM YAPALIM”

“SİLAHA DEĞİL İNSANA YATIRIM YAPALIM”
Bu haber 23 Mayıs 2022 - 11:18 'de eklendi ve 413 views kez görüntülendi.

Eğitimci Önal’dan “ BARIŞ” Çağrısı:

“SİLAHA DEĞİL İNSANA YATIRIM YAPALIM”

Emekli Eğitimci ve Araştırmacı Kemal Önal, toplumun çeşitli sorunları ile ilgili olarak, sürdürmekte olduğu çalışmalara, bir yenisini daha ekledi.

Federal Almanya Milli Eğitim Bakanlığından, öğretmen olarak emekli olan ve yurda dönüş yaparak kış aylarını Mersin’de, yaz aylarını ise Pozantı’da geçiren hemşerimiz Kemal Önal, Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Komisyonuna, Türkçe olarak yazılı bir öneride bulundu.

Önal, az gelişmiş ülkelerin başta açlık ve eğitim olmak üzere, insani sorunlarına ancak, silahsızlanma ile çözüm yolları bulanacağını belirtti. Aşağıdaki görüşlere yer verdi:

TEMEL HAKLARI

“Az gelişmiş ülkelerde, sefalet içerisinde yaşayan insanlar, açlıktan ölmemek için kanlarını, böbreklerini, namuslarını ve de çocuklarını satmak zorunda kalıyorlar.

Dünyada bir milyar insan aç kalıyor. Bunun 300 milyonu çocuk. Dünyada her gün 50 bin çocuk açlıktan ölüyor. Bütün bunlar rağmen 2021 yılında, dünyada silahlanma için 2 trilyon dolar para harcandı.

Şayet bu para barış için harcansa idi, insanlık bu felaketlerin hiç birini yaşamazdı.  Alman Gazeteci, Kai Hermann DIESTARKEN adlı kitabında, bu sefaleti  çok açıklı bir şekilde anlatmaktadır.  Açlığa mahkum olmuş olan bu insanların, tok, sağlıklı, mutlu yaşaması, temel insani haklarıdır.  

TEDBİRLER

Öncelikli olarak, silahsızlanma ile dünya barışı güven altına alınmalıdır. Silahlanmaya verilen para, sefaleti önlemek, aç insanları doyurmak, onlara iş istihdamı ve barınma sağlamak için   harcanmalıdır.  Bunun için de,  5 yıllık bir plan yapılarak askeri ve silahlanma alanlarındaki insan gücüde, tarımsal ve hayvancılık alanlara kaydırılarak, bu konuda eğitilmelidir

 Eğitim alanında başlangıç olarak, ana okulu, öğretmen okulları, sağlık meslek okulları, gıda tarım ve pratik meslek okulları açılmalıdır. Yanı sıra görsel eğitim olarak da, Barış TV kurulmalıdır. Bu televizyon kanalı aracılığı ile de, başta milletler arası barış olmak üzere, eğitimciler, sosyologlar, psikologlar, felsefeciler, din adamları, silahlanma ve savaşın zararları konusunda, eğitici ve yayın görevlileri olmalıdırlar” dedi.  ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER