1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SİYASET REKABET ALANI

SİYASET REKABET ALANI
Bu haber 11 Mayıs 2023 - 10:14 'de eklendi ve 338 views kez görüntülendi.

SİYASET REKABET ALANI

Siyaset rekabet alanı olup herkes birbiri ile rekabet eder durumdalar. Meydanlarda vaatlerde bulunursunuz. O vaatlere seçmen ne kadar inanır ise size yetki verir. Siz de aldığınız yetki ile yönetimde yer alırsınız.

Rekabeti husumete dönüştürmemek lazımdır. Düşmanlık noktasına getirmeden, ülkenin kazanımızı, şehrin kazanımını düşünmek durumundadır siyasetçi.

Maalesef diyorum, siyaseti rekabet alanından husumet alanına dönüştürmenin gayretini görüyorum meydanlarda…

Temel siyasi değerler üzerinde buluşamayan siyasetçiler, birbirlerine olmadık ithamlarda bulunarak Türk siyasi hayatındaki ‘siyasi ahlakı’ ihlal eder noktaya geldiler.

Geçtiğimiz günlerde Kozan’da iktidar partisi ile muhalefet partilerinin değişik günlerde mitingleri gerçekleştirildi. Kürsüye çıkan tüm siyasetçiler, ilçeye yönelik ‘öz evlat, üvey evlat’ cümlesi ile  söze başlayıp yılların çözülemeyen sorunlarını ‘çözeceğiz’ iddiasında bulundular.

Dikkatle takip ettim. Kozan-Mansurlu Yolu konusu gündeme getirildi. 30 yıldır bitmeyen ‘çile yolu’ olarak nitelendirildi Mansurlu Yolunun bitmeyen çilesi…

Haklı bir söylem. Lakin bu söylemde bulunanların yakın akrabalarının yıllarca Kozan’da siyaset yapıp o dönemin iktidar partilerinin de ilçe başkanları olduğunu unutup ‘neden bitirilmedi?’ sorusunu sorup geçmişi eleştirdiler.

Aslında bu yolun neden bitirilmediğini o dönemin etkili isimleri olan yakın akrabalarına sormaları gerekmez mi?

Kozan-Adana arasındaki yolu gündeme getirdiler yine genç siyasetçiler. İktidar partisinin teşkilat başkanlarına yönelik olarak ‘Sizden oy isterken bu kişilere neden yolun bugüne kadar tamamlanmadığını soruyor musunuz?’ diyerek soru yöneltmeden ‘biz bitireceğiz’ diyerek vaatlerde bulundular.

Gördüğüm odur ki, azıklarında siyasi tecrübe ve bilgi olmayan bu milletvekili adaylarına kulaktan dolma, birilerinin söyledikleri bilgiler ile meydanlarda nutuk atmaları önerilmiş!

Onlar da bunu yapıyorlar…

Siyaset rekabet alanıdır. Kabulümdür. Aldık kabul ettim. Ancak rekabet yaparken de azığınızın dolu olması, karşı tarafı suçlar iken dikkat edip yarın sizin de onlar gibi olmama adına temkinli davranmanız gerekiyor.

Seçim döneminde çocukların başını okşama ile büyüklerin ellerini öpmekle, kucaklayıp tokalaşma ile bu iş olmuyor!

Olursa da bir dönem milletin vekili oluyorsunuz sonra da tarihin çöplüğünde yerini alıyorsunuz.

Siyasi rekabet, tecrübe ile olur. Bilgi donanımı ile olur. Aday olduğunuz ilçeyi tanımıyorsunuz. Sorunları bilmiyorsunuz. Elinize tutuşturulan bilgiler ile siyaset yapmaya çalışıyorsunuz. Sonra da ortaya çok basit bir siyasetçi profili çıkıyor.

Bu arada Pazar günü Kozan’da bir sel olayı yaşandı. Evleri su bastı, araçlar hasarlandı. Bütün tarım arazileri sular altında kaldı. Tüm Kozan halkına geçmiş olsun diyorum. Bu sel olayından aile olarak bizde nasibimizi aldık. Allah beterinden korusun. Bir daha böyle felaket yaşanmasın diyorum.

Siyasetin rekabetini yapacak olanların da donanımlı olması gerektiğine bir kez daha vurgu yaparak ‘miting alanında ne konuşacağını bilmeyen siyasetçiler ile’ 14 Mayıs’a doğru ilerlediğimizi maalesef tespit ettiğimi belirterek yazıma nokta koymak istiyorum. Konuk Yazar: Özcan ALADAĞ

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER