1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Bu haber 10 Temmuz 2023 - 11:21 'de eklendi ve 511 views kez görüntülendi.

 POZANTI’DAN KISA- KISA

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Pozantı’daki Şehit Sefa İzbudak ve Atatürk Ortaokullarında yapılan, Bilim Sanat Merkezi Sınavlarında soruların ele geçirilerek, bazı öğretmen ve yakınlarının çocuklarına soruların sızdırıldığı ve böylece bunların yüksek puan alarak, kayıtlarının yapıldığı iddiası, gazetemiz yayınları arasında  yer almıştı.

Haberin takipçisi olarak, iddiayı araştırmaya başladık. Adana İl Milli Eğitim Müdürü  Sayın Yaşar  Koçak’a ulaştık. Bilim Sanat Merkezi Sınavlarında, soruların sızdırıldığı iddiaları ve bu konuyla ilgili yaptığımız yayınları okuyup -okumadığını sorduk. Kendisi gayet nazik bir şekilde,  bu konuyla ilgili haberimizi  okuduğunu, zaten ilgili bir Müfettişin, bunu araştırmak  üzere  görevlendirildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Soruşturma sonucunu bekliyoruz. Müfettişin vereceği rapor doğrultusunda, harekete geçeceğiz. İmtihanların iptal edilip edilmeme yetkisi, Milli Eğitim Bakanlığına ait olduğundan bu konuyla ilgili her hangi bir bilgi verme  yetkim yok. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz ve ona göre bir karar alacağız” dedi.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Koçak’a, bu nazik yaklaşımından ve bilgilendirmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyor, bu iddianın sonucunun ne olacağının takipçisi olacağımızı da kamuoyuyla paylaşacağı.

ASLA İNANMAYIN…

Geçtiğimiz günlerde, bir okurumuz büromuza geldi. Kendisinin de, başkalarından duyduğu bir iddiayı bizle paylaştı. Okurumuzun bize anlatımına göre Tarsus,  Mersin’den ayrılarak İl yapılacak. Pozantı’da,  Tarsus’un bir İlçesi haline getirilecek imiş.

Biz, bunun asla mümkün olmayacağını kendisine söyledik. Pozantı’nın, Adana’nın İlçeleri arasında apayrı bir yeri olduğunu nedenin ise, Kurtuluş Savaşında Adana’nın 1922 yılına kadar, fransız ve işbirlikçisi ermenilerin işgali altında olması dolayısıyla, Pozantı’nın iki yıl süre ile Adana’nın Vilayet Merkezi olduğunu ifade ettik. Böylesi onura sahip olan bir ilçenin, Adana’dan alınarak bir başka ile bağlanmasının ise, asla mümkün olamayacağını ve bu tür asılsız söylentilere de, inanmaması gerektiğini kendisi ile paylaştık.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER