1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“STRESTEN NASIL UZAK DURABİLİRİZ?”

“STRESTEN NASIL UZAK DURABİLİRİZ?”
Bu haber 17 Nisan 2023 - 12:16 'de eklendi ve 1.192 views kez görüntülendi.

 Psikiyatri Uzm. Doç. Dr. Serhat Tunç’tan Öneri:

“STRESTEN NASIL UZAK DURABİLİRİZ?”

Çağımızın en büyük sorunu strestir. Teknoloji ilerledikçe, streste beraberinde artıyor. Bu önemli ve bir o kadar da olumsuz konu ile ilgili olarak, Araştırmacı -Eğitimci Kemal Önal, Psikiyatri Uzm. Doç. Dr. Serhat Tunç’un yaptığı bir araştırmadan alıntı yaptı. Ve özetle şu görüşlere, yer verdi:

“Ruh sağlımız için, stresten mümkün olduğu kadar uzak durmamız şart. Hayatın bir parçası olan stres, dozu arttığında birçok hastalıklara neden oluyor. Strese karşı ise, günlük hayatta neler yapabileceğimiz ise, aşağıdaki gibidir.

Sosyal ilişkilerde, sevdiğiniz ve iyi enerji aldığınız insanlarla vakit geçirmek, sizi sakinleştirir. Stersinizi azaltır. İnsanlarla yüz -yüze iletişim kurmak, sizi rahatlatır. Mutlu olursunuz. Sağlıklı gıdalarla beslenmek, kendimizi iyi hissettirir. Stresin etkilerini azaltır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kan basıncımızı dengeler. Sağlık için sebze, meyve, balık, et, yumurta, önemli gıdalardır. Stresi, yaşamın doğal bir akışı gibi kabul edin. Zorlukları kişiselleştirmeyin. Kontrol edemeyeceğimiz olaylar olduğunu kabul edin. Sinirli olmak yerine, ben bunu yaparım. Yapmak için gayret ederim demelisiniz.  Zamanınızı, verimli bir şekilde kullanama alışkanlıkları geliştirin.  Yapmaktan keyif aldığınız hobilerinize ve ilgi alanlarınıza, vakit ayırın. Stresi azaltmak için sigara, alkol, uyuşturucu, kullanmak gibi, yanlış davranışlarda bulunmayın. Sevdiklerinizle sosyal ilişkilerde bulunun. Uykusuzluk, stres seviyemizi artırabilir. Sağlıklı bir uyku için, düzenli spor yapın. Strese tahammülünüzün artması ve sağlıklı yönetebilmeniz için, doğada ve dışarda yürüyüş yapın” ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER