1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SU ZENGİNİ POZANTI SU FAKİRLİĞİ ÇEKİYOR.

SU ZENGİNİ POZANTI  SU FAKİRLİĞİ ÇEKİYOR.
Bu haber 10 Ağustos 2023 - 10:27 'de eklendi ve 482 views kez görüntülendi.

ASKİ’nin Su Depoları Yeterli Olamıyor.

SU ZENGİNİ POZANTI SU FAKİRLİĞİ ÇEKİYOR.

Pozantı sosyo-politik, jeopolitik özelliklerinin yanı sıra, ülkemizde suyu en bol olan yerleşim yerlerinden biridir.  Toros Dağlarının zengin ve verimli kaynaklarından akan, mineral zengini ve son derece kaliteli sularının ünü ve markaları yurtdışında da biliniyor olup, Pozantı da halen üç büyük su fabrikası, dünyaya su ihraç ediyorlar.

YAYLA MERKEZİ

Pozantı, Çukurova’nın bir yaylak merkezi olup,  yapılaşma ve buna paralel olarak da, nüfus hızla artmaktadır. Özellikle yayla sezonun da, Pozantı ve mahallerinin nüfusu 300 Bini aşar. Bu aşırı nüfus yoğunluğu ile birlikte, ihtiyaçlarda artar. Bunun başında da çok önemli  ihtiyacımız olan su gelir.

ÖNCEKİ YILLAR

Geçmiş yıllarda Akçatekir’in dışında,  çok önemli bir su sıkıntısı yaşanmamakta idi.  Bütünşehir Yasasının yürürlüğü girdiği 2014 yerel seçimleri sonrası, dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ASKİ aracılığı ile’de  Akçatekir’inde su sorununu çözmüş idi.

YAŞANMAYA BAŞLADI

Pozantı’nın boğaz mahalleri başta olmak üzere, diğer yerleşim yerlerinde son iki yıldan beri, önemli ölçüde su sıkıntısı yaşanmaya  başlandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu sıkıntının önüne geçilebilmesi için, ASKİ aracılığı ile, Akköprü piknik alanın içerisine yeni bir su deposu inşaat ettirerek, Pozantı’nın su sorunun bu depo vasıtasıyla gidermeye  çalıştı.

SEBEP OLUYOR

Ancak bu su deposunun kapasitesinin büyük tutulmamasının yanı sıra, tüm mahallelere buradan su veriliyor olması, başta Yenikonacık Mahallesi olmak üzere, yüksek yerleşim yerlerin de önemli ölçüde su sıkıntısına sebep oluyor.

KESİNTİ NEDEN OLUYOR

Bir başka aksaklık ise, zaman -zaman oluşan su arızalarından kaynaklı oluyor. Nedeni ise, patlayan su borularının değiştirilmesi sırasında, suyun tamamen kesilmesi  ile, borulardaki suların kullanılıyor olması, dağıtım şebekesinde suyun bitmesine neden oluyor. Arızanın giderilmesi sonrası ise, verilen sular boruları doldurmaya yeterli olamadığından dolayı da, yüksek kesimlerdeki su sıkıntısı uzun süre devam ediyor.

YENİ DEPO

Bunun çözümünün ise, yeni depoların yapılması olduğu ve bunlar aracılığı ile de suyun dağıtımının aksatılmadan devam ettirileceği ileri sürülüyor. Bu arada da ASKİ’nin  yeni su hatları döşemesinin de Pozantı da içme suyu şebekesini rahatlatacağı da konuşuluyor.   

ŞİKAYETLER ARTIYOR

Sıcakların artması, olağan olarak, suya olan ihtiyacı daha da artırıyor.  Son aylarda evlerinde uzun süreli içme ve yıkanma suyu bulamayan vatandaşların da şikayetleri, her geçen gün giderek artıyor. Bu durumda, vatandaşlar su zengini Pozantı da da, su fakirliği çekiyorlar.

Bu konuda Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğünün, su sıkıntısına henüz bir   çözüm getiremiyor olması da, vatandaşların yoğun şikayetlerine sebep oluyor. ( Haber Merkezi )  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER