1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TARİHİ ANLAM TAŞIYAN İLK FOTOĞRAF

TARİHİ ANLAM TAŞIYAN  İLK FOTOĞRAF
Bu haber 03 Nisan 2024 - 17:05 'de eklendi ve 211 views kez görüntülendi.

TARİHİ ANLAM TAŞIYAN İLK FOTOĞRAF

Cumhur İttifakının adayı olarak, Pozantı Belediye Başkan Adaylığını kazanan  Ali Avan, İlçe Seçim Kurulunun henüz resmi olmayan sonuçlarına göre,  CHP’nin yaptığı itiraza rağmen yapılan sayım sonrası, yine Cumhur İttifakının Belediye Başkanı olarak sandıktan çıktı.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, İlçe Seçim Kurulu sayım sonuçlarının beli olması sonrası,  ilk olarak Belediye Çay Bahçesi önünde bulunan, 5 Ağustos Atatürk Rölyefi önüne geldi. Önce tek olarak, daha sonra ailesi, belediye meclis üyesi adayları ve destekçileri ile birlikte, bu rölyef önünde hatıra  fotoğrafları çektirdi.

TARİHİ GEÇMİŞİ

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de TBMM Başkanı olduktan sonra, ilk resmi ziyaretini Pozantı’ya yaptı.

Bu anlamlı ziyaretin nedeni ise, Pozantı’lı  henüz düzenli ordular kurulmadan önce, 25 Mayıs 1920’de  çete savaşları ile, fransızları ve onların  işbirlikçisi ermenileri  önce Pozantı’dan kovdular . Devamında da binbaşı menil komutasındaki frsansız askerlerini esir alarak, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk Meşalesini de, böylece Pozantı’dan yakmış oldular.

Pozantı’lıların bu başarısı, TBMM’de ayakta alkışlanmış idi. Atatürk,  Pozantı’lıların başlattığı bu mücadeleyi onurlandırmak için, 5 Ağustos 1920’de beraberinden Genel Kurmay Başkan Fevzi Çakmak ve diğer kurmayları ile birlikte, Pozantı’ya gelerek burada da bir konuşma yaptı. Devamında bir  kongre düzenleyerek,  Ulusal Kurtuluş Savaşını başlattığını da tüm dünyaya Pozantı’dan duyurmuş oldu. Atatürk’ün 5 Ağustos 1920’de gerçekleştirdiği  bir diğer ilk ise, Cumhuriyetin İlanından üç yıl önce, Pozantı’da bir seçim yaptırması oldu.

 O tarihlerde Adana düşman işgali altında bulunduğundan dolayı, Pozantı’yı Vilayet Merkezi yapan Atatürk, Merkez Camii önündeki ulu çınarın altına sandık koydurdu. Adana Valisi olarak İsmail Sefa Özler’i, Belediye Başkanını ve diğer kamu görevlileri içinde seçim yaptırdı.  Böylece, demokrasinin temel taşlarından biri olan, seçimi de, yine Pozantı’da  yapmış oldu.

Bu tarihi geçmişi çok iyi bilen, Pozantı’nın yeni Belediye Başkanı Ali Avan, Başkanlığının ilk fotoğrafını ve konuşmasında da, Ulu Önderimizin Rölyefi önünde yaparak, bu onurlu mirasa  çok daha fazla sahip çıkacağının mesajını da bu tavrı ile vermiş oldu. ( Yorum Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER