1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“Töhmet Altında Bırakmadık. Soru Sormaya Davet Ettik.”

“Töhmet Altında Bırakmadık. Soru Sormaya Davet Ettik.”
Bu haber 16 Ağustos 2021 - 11:30 'de eklendi ve 565 views kez görüntülendi.

 Başkan Çay’ın Açıklamasına Cevabımız:

“Töhmet Altında Bırakmadık. Soru Sormaya Davet Ettik.”

 Geçtiğimiz hafta, Gazetemizin 4. Sayfasında Belediye çalışmaları ile ilgili olarak, çeşitli konuları kapsayan, konuları kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu yazılarımız arasında, Belediye Başkanı Mustafa Çay sadece, LOKANTALAR ile ilgili bölümü kapsayan, bir açıklama gönderdi.

 Yayın etiği ve mesleğimize olan saygımız dolayısıyla, bu açıklamayı noktasına ve virgülüne dokunmadan, aynen yayınlıyoruz. Ayrıca, okurlarımızın geçen haftaki yazdığımız haberi, Başkan Çay’ın bize yaptığı açıklamayla, kıyas edebilmeleri açısından da, “LOKANTALAR” başlıklı bölümü tekrar yayınlıyor, takdiri de kamuoyuna bırakıyoruz.

NE ZAMANDAN BERİ AÇIKLAR?

Başkan Çay’ın, bize gönderdiği açıklama arasında, dikkatimizi çeken konuları da, kendisine tekrar soruyor ve cevaplamasını bekliyoruz:

“Akçatekir Yaşam Park Restoranın cirosunun aylık 143.574 TL, Belemedik Restoranın ise, aylık cirosunun da 140. 531. TL olduğunu açıklıyorsunuz. Her iki restoran, bir aydan beri mi açıklar?

Belemedik iki, Akçatekir Yaşam Parkı ise, bir yıldan beri açık.  O zaman, bu iki lokantanın geçmiş aylardaki cirosunu neden açıklamıyorsun?  Yanı sıra, Lokantalarla ilgili olarak, diğer yazdıklarımıza neden açıklama getirmediniz?

KAR MI ZARAR MI?

Çay yaptığı açıklamada, lokantaların sadece aylık cirolarını belirtti. Peki bu Lokantalar, Kar mı ettiler? Zarar mı ettiler? O konuya, neden bir açıklık getirmediniz?

Sizin açıklamanızda belirttiğiniz şekilde bu her iki lokantanın ciroları aylık ise,  Bunların  yıllık toplamları,  2 Milyon Lirayı aşan bir rakama ulaşır. Bu da Belediye ye, çok önemli maddi bir getiri sağlamış demektir. Bu kadar büyük bir meblağın açıklamasını, neden yapmıyorsunuz?  Elde edilen bu gelirle, hangi belediye hizmetlerini yerine getirdiniz? Onu da açıklamanızı bekliyoruz.

TÖHMET ALTINDA BIRAKMIYORUZ

Sayın Başkan. Kendinizce yaptığınız açıklamada, Meclis Üyelerini töhmete altında bıraktığımızı iddia ederek, gazetemizi hedef gösterme çabası içerisindesiniz. Pozantı Gazetesi olarak, Halkın Hakkının, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Vatandaşların da, oyları ile seçtiklerinden, görevlerini yapmalarını beklemek, en tabi haklarıdır. Tabirinizle ne sizi, nede  meclis üyelerini, küçük düşürme ve  töhmet altında bırakmak  gibi asla, adap ve edep dışı bir tavrımız ve meslek anlayışımız olamaz. O, sizin kendi düşüncenizin ürünüdür.

NİYE SORMADILAR?

Üyeler Meclis toplantısında, yüzeysel açıklamanızla ilgili, soru sormamışlarsa, ki sormadılar. Bunu sorgulamak ve sormak da, bir gazeteci olarak, bizim en doğal hakkımızdır.

Biz, meclis üyelerini suçlamadığımız gibi, töhmet altında da bırakmıyoruz. Eylül Ayı Meclis olağan toplantısında da, bu yazımızla ilgili bir tavır koyarlarsa, bunu da kamuoyuyla aynen paylaşacağız. Pozantı Halkına Saygı ile duyurulur. HABER: TAMER ÜNAL

GEÇEN HAFTAKİ YAYINIMIZ:

“LOKANTALAR

Çay’ın, yaptığı açıklamalardan en önemli bölümü ise, Akçatekir ve Belemedik’teki Lokantalar oldu. Bilindiği gibi, özel veya tüzel restoranlarda, gelir -gider hesaplarının, kontrol altında tutulabilmesi hayli zor olup, büyük bir dikkat ve kontrol gerektirir.  

Yüzeysel olarak olarak, yapılan açıklamada ise, yaklaşık 1 yıldan beri faaliyet göstermekte  olan, Akçatekir Yaşam Parkındaki Restoranın cirosu, 143 BİN TL olmuş. Ortalama bir hesapla,  ayda 11 BİN TL’lik,  ciro yapılmış. Dikkat çeken bir diğer açıklama ise, Belemedik Restoranla ilgili oldu. İki yılı aşkın bir süreden beri, faaliyet göstermekte olan, Belemedik’deki Restoranın cirosu 140 BİN TL olmuş. Bu açıklamaya göre, Belemedik deki Restoranın yıllık cirosunun ise, 70 BİN TL oluyor. Ancak, bu iki restoranın, giderleri çıktıktan sonra, kazançlarının ne kadar olduğunu, kendisi açıklamadığı gibi, Meclis Üyeleri de, sorma gereğini bile duymadılar.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER