1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“TRT ADALET TV’Yİ KURMALIDIR”

“TRT ADALET TV’Yİ KURMALIDIR”
Bu haber 28 Şubat 2022 - 11:18 'de eklendi ve 465 views kez görüntülendi.

Araştırmacı Eğitimci Kemal Önal’dan Öneri:

“TRT ADALET TV’Yİ KURMALIDIR”

Almanya’dan emekli eğitimci ve araştırmacı Kemal Önal, başta  Kadın ve Çocuk cinayetleri olmak üzere, şiddetin önlenebilmesi için, TRT’nin “ADALET TV” adı altında, bir kanalı yayına sokması gerektiğini ileri sürdü.  Önal Adalet Bakanlığına, bu konuyla ilgili gönderdiği dilekçeyi, gazetemizle de paylaşarak, şu görüşlere yer verdi:

“Toplum da, suç olaylarının ve cinayetlerin artmasının önemli nedenleri, halkın sorunları ve bu sorunlara çözüm yollarının, okullarda medya da ve sivil toplum örgütlerince, topluma yeteri kadar öğretilmiyor olmasıdır.

AZALIR

İnsanların sorunları olduğu zaman, danışacakları yeteri kadar kurum, sosyal hizmet elamanı ve psikolog yok.  Bu sorunlara çözüm yolu bulmak için de, çok yönlü ve çok amaçlı çalışmalar yapmak gerekir. Suç olaylarını önlemek için, Halkın Eğitimi Kurumları ile işbirliği yaparak, gerekli kararların alınması ve uygulanması, önemlidir. Bu konuyla ilgili olarak da, aşağıdaki önerilerin hayata geçirilmesi halinde,  suç oranları önemli ölçüde azalır.

   ADALET TV

 Bu uygulamaların, yayın yolu ile toplumla  buluşturulması için, TRT’nin mevcut kanallardan birinin ADALET TV olarak, yayın hayatına başlatılması önemlidir. Bu kanal aracılığı ile de, okullarda, camilerde, kafelerde, AVM’lerde, insan haklarının tanıtımı için, resim, fotoğraf, karikatür, özlü -sözler, edebiyat eserleri,  yetişkin ve çocuk hakları, işçi hakları,  hasta ve hastane hakları, hayvan hakları gibi çok önemli konular,  toplumla paylaşıla bilinir.

DERS

Ayrıca sinema, tiyatro, edebiyat, karikatür ve diğer sanat eserleri ile ilgili olarak,  yapılacak  ödüllü  kompozisyon yarışmaların  öncülüğünde, şiddeti ve cinayetleri önleyici bilgiler, topluma yansıtıla bilinir.  Okullarda suç- ceza ve adalet dersi okutulabilinir. Uzmanlardan da görüş alınabilir. Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile, kursalar açılabilinir.  Toplumda öfke kontrollünün önemi, örneklerle ADALET TV aracılığı ile, toplumla paylaşılabilinir. Bu ve benzeri çalışmaların, tek bir çatı altında toplanabilmesi için de, TRT’nin bünyesinde yayına  başlatılacak olan ADALET TV,   toplumu olumlu yönlendirebilecek, en önemli bir yayın organı haline gelir. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER