1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Turgay Dağlıoğlu’ndan mutlu yaşam için öneri:

Turgay Dağlıoğlu’ndan mutlu yaşam için öneri:
Bu haber 11 Ocak 2024 - 14:07 'de eklendi ve 489 views kez görüntülendi.

 Turgay Dağlıoğlu’ndan mutlu yaşam için öneri:

“ İHTİRASDAN KİNDEN VE DEDİKODUDAN UZAK YAŞAYIN”  

Adana’da zaman -zaman uğradığım bir mekan var. Eski meslektaşları görmek, Eski Adana’yı tavırları ve  sohbetleri ile yaşatan bazılarıyla oturur, geçmişi günümüze taşırız.

Esprileri ile, sohbetlerin aranın ismi olan meslektaşım enişte lakaplı Ahmet Özeroğlu, bu mekanın vazgeçilmez isimlerinden biridir.  En büyük özelliği ise, hazır cevaplı olmasıdır.

Herkese anında verebileceği bir karşılığı vardır. Bu mekanda oturanların şakaları, belli ölçüler içinde kalır.  Kırıcı olunmaz.  Sesler her ne kadar yükselse de, sonuçta atılan kahkahalar sohbetin tadını oluşturur.

 Burada tanıdığım birisi dikkatimi çekti. Telefonu hiç boş durmuyordu. Kendisi yüksek sesle konuştuğu içinde, görüşmelerine ise mecburen şahit oluyordum.  Arayanlar kendisinden sağlık kuruluşlarına gidebilmek için, destek istiyorlardı.  Adının Turgay Dağlıoğlu olduğunu öğrendiğim bu kişi de birilerinin aradıktan sonra, kendisini arayanlara dönüş yaparak, yardımcı olup olamayacağını belirtiyordu.  

Sohbetimizde,  Turgay Dağlıoğulu’nun aile boyu Adana’lı olduğunu ve soyadının verildiği Dağlıoğlu Mahallesinde oturduğunu öğrendim.  1989 yerel seçimlerinde, Adana’nın Seyhan ve Yüreğir olarak, iki ayrı merkez ilçeye ayrılması sonrası, dönemin Belediye Başkanı Yalçın Akyol’unda önemli kurmaylarından birisi olduğunu belirtti ve  kendisini ise aşağıdaki şekilde anlattı.

“Abi seninle zaten gıyaben tanışıyorduk. O dönemlerde ben siyasetçi, sizde gazeteci idiniz.  Ben yaşamımı kendi kurallarıma göre şekillendiririm.  Birisi benden yardım istemişse, onun dini, dili ve ırkı beni asla ilgilendirmez. İbadetim önce Allah’a, sonra kulunadır. Takdir edilir edilmez. Onu da hiç önemsemem. Önemli olan benim vicdani rahatlığımdır. Bana yardım talepleri geldiğinde, çok mutlu oluyorum.   Bu hizmeti yaparken de, asla siyasi bir beklentim yok. Bilakis siyasetçilere önerim ise, önce eğitime ve insan sevgisine önem versinler. Bunu başaramayan toplumlar, bağnaz kalmaya  ve yok olmaya mahkumdurlar.

 En büyük amacım, insanlara eğitim konusunda yardımcı olabilmektir. Kendi çapıma göre, maddi imkanı iyi olmayan bazı ailelerin çocuklarına, gücüm ölçüsünde destek olmaya çalışıyorum. Bu da beni mutlu kılıyor. Gördüğünüz gibi, buradaki dostlarımla sohbette benim için çok önemli. Nedeni ise,  her geçen gün giderek azalan  samimiyet ve sevgiyi, burada birkaç arkadaşla canlı tutarak,  neşeli olmaya çalışıyoruz. Hayattaki  tek beklentim, sağlıklı bir yaşamdır.  İnsanlara da önerim eğer mutlu yaşmak istiyorsunuz, maddi ihtiraslardan mümkün olduğunca uzaklaşmaya bakın. Samimiyeti  ve iyi niyeti her zaman ön planda tutun. Kazancınız kendinize ve ailenize yetiyorsa, bundan da zevk almaya çalışın” dedi.

Turgay Dağlıoğlu ile yaptığımız bu sohbetteki fotoğraf karesinde  Gazeteci  Ahmet Özeroğlu “enişte”  yine meslektaşımız Bülent Çelikten,  Seyhan Zabıtasından emekli komutan lakaplı  Erdal Özeroğlu’da yer aldılar.   

Söz Uçar Yazı Kalır: Tamer Ünal’ın Kaleminden  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER