1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Turkcell yenilenebilir enerji yatırımlarında sektör lideri

Turkcell yenilenebilir enerji yatırımlarında sektör lideri
Bu haber 21 Ağustos 2023 - 8:42 'de eklendi ve 405 views kez görüntülendi.

2030’da elektrik tüketiminin yüzde 100’ü
yeşil enerjiden karşılanacak

Turkcell yenilenebilir enerji yatırımlarında sektör lideri

Turkcell, 2023 ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını ‘sürdürülebilirlik’ temalı bir toplantı ile açıkladı. Sürdürülebilirlik faaliyetleri ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, gelecek üç yıl içinde 300 MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrallerini (GES) devreye alacaklarını ve 2026’da tükettikleri elektriğin yüzde 65’ini, 2030’da ise yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 

Murat Erkan, genişleyen müşteri bazı, dijital servisler ve techfin faaliyetlerinin katkısıyla Turkcell’in ikinci çeyrekte istikrarlı büyümeye devam ettiğini, bir yıl içinde 1,4 milyon yeni müşteri kazandığını kaydetti. Turkcell’in grup gelirleri yıllık bazda yüzde 73,5 büyüyerek 21,7 milyar TL, FAVÖK ise yüzde 89,3 oranında artarak 9,5 milyar TL oldu. Net kâr, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70,1 artışla 3,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Dijital servis ve çözümler, dijital iş servisleri ve techfin gibi stratejik odak alanlarında büyüme ivmesi yakaladıklarını vurgulayan Erkan, “2023’ün ikinci yarısında da sürdürülebilir büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Turkcell, 2023’ün ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını KKTC’de düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. ‘Yenilenebilir enerji’ ve ‘sürdürülebilirlik’ mesajlarının öne çıktığı toplantıda, “Gelecek hepimizin ama dünyamız tek” diyen Turkcell, iş dünyasına sürdürülebilirlikle ilgili farkındalığı yükseltme çağrısı yaptı. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, sektöründe yenilenebilir enerjiye en fazla yatırım yapan şirket olan Turkcell’in faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

Turkcell’in faaliyetleriyle hayata değer katarken sonraki nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için çalıştığını belirten Genel Müdür Murat Erkan, “Bu amaçla teknolojik yeteneklerimizle yeni iş modelleri kurgulayıp toplumumuza ve dünyamıza fayda yaratmak için çalışıyoruz. Zorlukların aşılmasında iş dünyasına da düşen büyük sorumluluklar var. Hizmet verdikleri toplumlara değer katan şirketler olarak sesimizi çoğaltmalı, farkındalığı artırmalı, finansal başarılarımız kadar sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi de sık sık anlatmalıyız” dedi. ( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER