1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

UN YAPILMIŞ

UN YAPILMIŞ
Bu haber 09 Ağustos 2021 - 9:53 'de eklendi ve 498 views kez görüntülendi.

UN YAPILMIŞ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Yazıcak Mahallesinde bulunan belediyeye ait,6 dönümlük araziye ektiği, geleneksel Karakılçık Buğdayının hasadının, Temmuz Ayında yapıldığını, kendi sanal paylaşımından öğrendik.

Bu paylaşımın takipçisi olduk. Hasat edilen buğdayın, kaç kilo olduğunu ve nasıl değerlendirileceğini yayın yolu ile, kendisine sorduk? Başkan Çay bu sorumuza, Pozantı Belediye Meclisinin, 4 Ağustos 2021 Çarşamba Gün yapılan, olağan meclis toplantısında cevap verdi. Altı dönümden, 450 kilo Karakılçık buğdayı hasat edildiğini, bunun 120 kilosunun ekim için ayrıldığını, kalan 350 kilonun ise, Yağlıtaş’daki un değirmenin de öğütülerek, Zafer Mahallesinde Belediye ye ait, Sebze -Meyve Paketleme Tesisinde beşer kiloluk paketler halinde hazırlanarak, satışa sunulacağını söyledi.

BUNGALOV EVLER

Bu haftaki yayınımızda, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a, yine bir başka soru yöneltiyoruz.

Çay, Ağustos Ayı olağan Meclis toplantısında yaptığı açıklamalarda, kendince tanımladığı üretken belediyecilikle ilgili, bazı örnekler verdi.

Yaptığı rakamsal açıklamalara göre, Belemedik’deki üç bungalov evden 15 gün içerisinde,

17 Bin TL’lik  ciro yapılmış. Buraya kadar normal. Ancak, normal olmayanı ise, bundan sonrası…  

LOKANTALAR

Çay’ın, yaptığı açıklamalardan en önemli bölümü ise, Akçatekir ve Belemedik’teki Lokantalar oldu. Bilindiği gibi, özel veya tüzel restoranlarda, gelir -gider hesaplarının, kontrol altında tutulabilmesi hayli zor olup, büyük bir dikkat ve kontrol gerektirir.  

Yüzeysel olarak olarak yapılan açıklamada ise, yaklaşık 1 yıldan beri faaliyet göstermekte  olan, Akçatekir Yaşam Parkındaki Restoranın cirosu, 143 BİN TL olmuş. Ortalama bir hesapla,  ayda 11 BİN TL’lik,  ciro yapılmış. Dikkat çeken bir diğer açıklama ise, Belemedik Restoranla ilgili oldu. İki yılı aşkın bir süreden beri, faaliyet göstermekte olan, Belemedik’deki Restoranın cirosu 140 BİN TL olmuş. Bu açıklamaya göre, Belemedik deki Restoranın yıllık cirosunun ise, 70 BİN TL oluyor. Ancak, bu iki restoranın, giderleri çıktıktan sonra, kazançlarının ne kadar olduğunu, kendisi açıklamadığı gibi, Meclis Üyeleri de, sorma gereğini bile duymadılar.

ŞİRKET PERSONELLERİ

Bilindiği gibi, belediyedeki şirketlerin önemli bir bölümü, yan kuruluşlardan oluşur.

Buralarda çalışanların ücretleri ise, bu şirketler tarafından, belediye ye kesilen fatura karşılığı ödenir. Pozantı Belediyesi de, bu geleneğe uyarak, Yaşam LTD ve İmar LTD adı altında iki şirket kurdu. Belediye Personelinin, büyük bölümü de bu şirketlerde çalışmaktadır. Dolayasıyla, Akçatekir ve Belemedik Restoranlarda  görev yapanlar, bu şirketlerin elamanı olup, ücretleri de Pozantı Belediyesine kesilen fatura karşılığında, tarafından ödenmektedir.   

SORUYORUZ?

Sayın Başkana soruyoruz?  Bu iki yerde çalışanların ücretleri, adı geçen lokantalar tarafından ödense idi, acaba bu kadar ciro elde edilebilecek miydi? Bırak bu ciroyu, bu lokantaların verdiği zarar, kaç milyarlarla ölçülecekti? Bu, hangi üretken belediyecilik zihniyetinin eserdir? Biz bunu anlayamadık. Belediye Meclis Üyelerinin de, kaçının anladığını da, bilemiyoruz.   

Belediye Meclis Üyeleri, yapılan bu cironun kar ve zararı konusunda da, açıklayıcı bir bilgi istemediler. Bu sessizlikleri de dikkat çekici oldu. Kendileri o makama, Pozantı Halkı tarafından, haklarının takip edilmesi için seçilmişlerdir.

Biz, sorumlu yayıncılık anlayışı içerisinde ve Pozantı Halkının Hakkının takipçisi olarak, Başkan Mustafa Çay’dan, bu sorularımızla ilgili tatmin edici bir açıklama bekliyoruz. Şayet böyle bir açıklama yaparsa, bunu da kamuoyuyla paylaşmaktan mutluluk duyacağız.

KREDİ YOLDA

Belediye Meclis toplantısında, CHP’li Meclis Üyelerinden Bekir Gumru Başkan Çay’a, kırsal kesim mahallerine ara sokaklarına, kilitli parke taşı döşenmesi için yetki aldığı 1 Milyon 250 Bin Liralık İller Bankası Kredisinin, ne olduğunu sordu? Çay yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Bu konuyla ilgili, bürokratik işlemler sonuçlandı. İller Bankasına, tekrar gerekli müracaatı yaparak, kredinin onaylanmasını bekliyoruz. Bu onay sonrası, Pozantı Belediyesince açılacak ihale ile, Kırsal Mahallelerin ara yollarına, 40 bin metrekare, kilitli parke taşı döşenecektir. Gerekli ihale çalışmaları da başlatıldı” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER