1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

VATANDAŞ SON DEFA OLARAK “ERDOĞAN” DEDİ

VATANDAŞ SON DEFA OLARAK “ERDOĞAN”  DEDİ
Bu haber 29 Mayıs 2023 - 12:54 'de eklendi ve 863 views kez görüntülendi.

Pozantı’da Ak Parti %62 Oy Oranı İle Rekor Kırdı.

VATANDAŞ SON DEFA OLARAK “ERDOĞAN” DEDİ

Cumhuriyet Tarihimizde ilk defa iki turlu ve çok ittifaklı Cumhurbaşkanlığı seçimi,  Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümü olan, 2023 tarihinde gerçekleşti. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde, Türkiye Büyük millet meclisinde görev alacak 600 Milletvekilli belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise, anayasanın öngördüğü %51 çoğunluk sağlanamadı ve bu seçim 28 Mayıs 2023 tarihine, ertelendi.  Geçtiğimiz Pazar gün, 28 Mayıs 2023 Tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, en fazla oyu alan Recep Tayyip  Erdoğan, üçüncü  ve son defa olarak %54.60 oy oranı ile, tekrar Cumhurbaşkanı seçildi.

POZANTI

Pozantı her seçimde olduğu gibi, bu seçimde son defa  %62 oy oranı ile,  yine ERDOĞAN dedi. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları, erken alınmaya başlandı. Pozantı’dan gelen sandık sonuçlarında,  Kılıçdaroğlu bir ara öne geçti ise de, sonrasındaki gelen sandık sonuçları Erdoğan lehine farkı katladı.  Kesin olmayan sonuçlara göre, Pozantı’da 7875 civarındaki oy Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çıktı. Kılıçdaroğluna çıkan oy ise, 4840  civarında  oldu.

AK PARTİDE SEVİNÇ

Sonuçların kesin olmamakla birlikte, aradaki farkın çok fazla olması nedeni ile, Türkiye Genelinde olduğu gibi, Pozantı’da da sevinç ve kutlamalar erken başladı. 

AK Parti Pozantı İlçe Binası önünde toplanan kalabalık, davul -zurna eşliğinde  Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının üçüncü ve son defa olarak, tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi sevincini  büyük bir coşku içerisinde kutlamaya başladı.  Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Necati Şen, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Vural Güney, Gençlik Kolları Başkanı Burak Ünal, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Ülkü Ocakları  İlçe Başkanı  Kurtbey Uğur Avan, partililerle birlikte halay çekerek  kazanmanın  başarısını kutladılar.

KONVOY

Daha sonra, partililer heyecanlarını caddelere taşıdılar. Düzenlenen konvoy eşliğinde, önce Atatürk Caddesinde, daha sonra da mahalle aralarında, sevinç gösterisinde bulundular.   

Gazetemizi, baskı saatine yetiştirme zorunluluğumuz nedeniyle, seçimin Pozantı bölümü ile ilgili yorum ve haberleri, gelecek sayılarımızda okurlarımızla paylaşacağız. Ak Parti İlçe Başkanı Necati Şen ile, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun seçim sonuçlarını da kapsayan değerlendirmelerini   gelecek sayımızda yayınlayacağız.  

CHP DE ÜZÜNTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binasında da yoğun bir partili gurubu, seçim sonuçlarını izlediler. İlk gelen sonuçlar da  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlun’nun, zaman- zaman öne geçiyor olması, sevinç yarattı. Daha sonra gelen sonuçlarda ise,  Recep Tayyip Erdoğan’nın oy farkını artırıyor olması üzerine, partililer önce sessizliğe büründüler. Daha sonra da, yavaş- yavaş İlçe Binasından ayrıldılar. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER