1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

VELİLER: “YIKILAN CUMHURİYET İLKOKULUMUZU YAPIN”

VELİLER: “YIKILAN CUMHURİYET  İLKOKULUMUZU YAPIN”
Bu haber 18 Eylül 2023 - 13:05 'de eklendi ve 765 views kez görüntülendi.

Öğrenciler Sabah Karanlığında Okula Gidiyor.

VELİLER: “YIKILAN CUMHURİYET İLKOKULUMUZU YAPIN”

Pozantı’nın en eski ilköğretim okullarından birisi olan Cumhuriyet İlkokulu, kullanım süresini doldurduğu gerekçesiyle üç sene önce, yeniden yapılacağı belirterek yıkıldı. Ancak aradan geçen yıllara rağmen okul yeri, inşaat ve moloz atıklarının arasında, boş bir alan olarak bırakılmayı devam ettiriyor. Velilerden bize iletilen bu şikayetler üzerine, yerinde inceleyerek haberi fotoğrafladık.

YAPILMADI

Öğrendiğimiz kadarıyla Cumhuriyet İlkokulunun yıkılması sonrası, yenisinin yapımı için üç yıl önce ihale açıldı. Ancak fiyatların artması sonrası, ihaleyi alan müteahhittin okul yapımından vazgeçtiği kamuoyun da uzun bir süre konuşuldu. Yeniden ihale açılması ise başta pandemi olmak üzere, deprem felaketi nedeni ile, yapılamadığı iddiaları  yer aldı. Ve yılların Cumhuriyet İlkokulu kaderi ile baş -başa bırakıldı.

İKİLİ EĞİTİM

Pozantı da halen tek ikili öğretim yapmaya devam etmekte olan Şehit Sefa İzbudak  Ortaokulundaki bu durumdan, İlkokul öğrencilerinin velileri son derece rahatsız olduklarını belirtiyorlar.

SORUN

Nedeni ise, çocuklarının sabahın çok erken saatinde okullarına gidişlerinin büyük sorun teşkil ettiğini, bu durumun çocukların eğitimini de büyük ölçüde olumsuz olarak etkilediğini, yanı sıra çocuklarını sabah mecburen kendilerinin okula göstermek zorunda kaldıklarını, yarı uykulu bir şekilde okula giden minik öğrencilerin, verimli bir eğitim alamadıklarına inandıklarını ifade ettiler. Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümünde, bu durumun devam ediyor olmasının ve Cumhuriyet İlkokulunun yapılmıyor olmasının ise, üzüntülerini daha da artırdığını söylediler.

ARADIK

Yıktırılarak yerine henüz yenisi yapılmayan Cumhuriyet İlkokulunun, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümündeki akıbetinin ne olacağı konusunu öğrenmek üzere, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürünü sabit telefondan aradık. Telefona çıkan yetkili, İlçe Milli Eğitim Müdürünün diğer İlçe Müdürleri ile birlikte,  Adana İl Milli Eğitimi Müdürünün Başkanlığından Sayın Cumhurbaşkanın çağrısı ile, İstanbul’da olduğunu öğrendik. ( Söz Uçar Yazı Kalır Taner Ünal’ın Kaleminden.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER