1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ YASAL HAKKIMI KULLANACAĞIM.”

“ YASAL HAKKIMI KULLANACAĞIM.”
Bu haber 14 Haziran 2021 - 10:32 'de eklendi ve 613 views kez görüntülendi.

Çay’ın  İddia ve İthamlarına Kılınçkaya’dan Cevap:

“ YASAL HAKKIMI KULLANACAĞIM.” 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, 20 Mayıs 2021 Perşembe gün yapılan, Olağan Belediye Meclisi Toplantısında, Üyelere hitaben yaptığı konuşma da kendince, iddia ve itham altında bıraktığı üç siyasetçiden biri olan, Akçatekir Belediyesi önceki Dönem Belediye Başkanlarından Mehmet Kılınçkaya, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a yaptığı yazılı açıklamada, aynen şu görüşlere yer verdi:

   ETİK DIŞI

“20/ 05/2021 günü Belediye Meclis toplantısında Başkan Mustafa Çay’ın, şahsım adına gerçeklerden yoksun, bazı iddia ve ithamlarda bulunduğunu, önce haricen öğrendim. Sonrasında ise, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinde, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, bu asılsız etik dışı ve ciddiyetten yoksun, iddia ve ithamlarının, topluma yansıması üzerine de, cevap hakkımın doğmuş olması nedeniyle, bu açıklamayı kamuoyuyla paylaşmayı, gerekli görüyorum.  

AKÇATEKİR’LİLİYİM

Ben Akçatekir’liliyim. Yıllarca da, her kademe de görev yaptım. Vatandaşlarımız ve esnafımız ile sohbetlerimizde bana, “Akçatekir de yolların çok kötü olduğunu ve belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu söylediler.”  Ben de, belediyenin asli görevlerini, ilgililere aktardım.  Yapılan hizmetlerin, yetersiz olduğunu söyledim.

HODRİ MEYDAN

Yine sözlerim aynı. Herkes kendi işine baksın. Belediyenin işi lokanta açmak, otel yaptırmak değildir. Çünkü Akçatekir’de,  Kamışlı’da ve Pozantı’da yeteri kadar esnaf var. Ve onlar, işlerini en iyi şekilde yapıyorlar.  Yıllardır, esnaflık yaptım. Veremeyeceğim hiçbir hesap yok. “Hodri Meydan”  

DEDİKODUYU BIRAK

Birincisi: benim usulsüz kredi kullandırdığımı söylüyor. Kooperatif ana sözleşmesinin 10. Maddesi, kimlerin hangi şartlarda kredi kullanacağı, kanunla yönetmelikle bellidir. Şartlara uyan ve bize başvuran her esnafımıza, kredi verilmiştir.

Ayrıca, Kooperatif usulsüz krediden soruşturma geçiriyor diyor. Ben de soruyorum? Bu konu ile ilgili, bize değil de size mi tebligat yapılıyor. Bize ulaşan, herhangi bir yazı gelmedi. Bunu nereden öğrendin? Bizde bilelim. Dedikoduyu bırak.

YASAL HAKKIMI KULLANACACAĞIM

İkincisi:  Akçatekir’de  Belediyenin arazilerini, kendi yakınlarıma sattığımı söylüyorsun  bunları ispatlayamazsan, yasal hakkımı kullanacağım. Beni tüm Pozantı Halkı bilir.  Ben işimi yaparım. Sadece kendi bildiğim işi. Benim Akçatekir Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde, belediyeye ait hiçbir arasa satışı olmamıştır. Akçatekir’e modern bir hizmet binası yaptıktan sonra, benden önceki dönemden kalma SGK borçlarına istinaden, eski belediye hizmet binası SGK’ya devir edilmiş olup, Adana SGK İl Müdürlüğünce, ihale usulü ile satışı yapıldı. Belediyenin yapmış olduğu, hiçbir taşınmaz ve arsa satışı yoktur. Yakınlarıma, arsa tahsis ettiğimi iddia eden kişi, iddiasını ispat etmek zorundadır. Ayrıca seninle her konu da  yarışırım. Sanata da saygı duyarım.  Ancak ben senin gibi, şovmen değilim. Hayatımda da hiç şov yapmam.  

 YAYLACI VELİ NİMETİMİZ

Buradan, meclis üyelerine bir çağırım olacak. Tek soru? 2009 yılında belediyeyi devir aldığında, belediyenin ne kadar borcu vardı. Yıl 2021. Şu anda he kadar borcu var?  Ölçü bu. Eğer belediyemiz, çok borçlu ise, bu paralar nerelere harcanmış? Hangi yatırımlar yapılmıştır?  Şuan oturduğun katı bile, ara dönem Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal yaptı.  Ayrıca, yaylaya gelen insanlar, bizim ilçe olarak veli nimetimizdir. Öncelikle de kendilerine, Akçatekir Halkı adına teşekkür ediyorum.  

SORUYORUM?

Bu yaylacı vatandaşlarımız da, emlak vergilerini veriyorlar. Hizmet bekliyorlar.  Sen her platformda Akaçetkir’in, sırtın da kambur olduğunu, bir getirisinin olmadığını belirtiyorsun. Akçatekir’de 30 Bin ev sahibi, vergisini Pozantı Belediyesine vermiyor da, yoksa Orman İşletmesine mi veriyor?  Akçatekir’de  yapılan binaların harçları, başka kurumlara mı yatıyor?  Kaçak inşaat cezalarını, Pozantı Belediyesi değil de, başkaları mı tahsil ediyor?  Bütün bunları Pozantı Halkının  takdirine bırakıyorum.

( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER