1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

YEREL BASIN AĞIR YÜK ALTINDA

YEREL BASIN AĞIR YÜK ALTINDA
Bu haber 16 Ağustos 2021 - 11:36 'de eklendi ve 468 views kez görüntülendi.

Destekler Kesildi Umutlar Bitti

YEREL BASIN AĞIR YÜK ALTINDA

Virüs salgını nedeni ile, 1.5 yıl dan beri kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere, sigorta primi ve maaş ödemelerinde, iktidar tarafından büyük kolaylık sağlanan ve sıkıntılı dönemi bu destekler ile, rahat bir şekilde atlatan “YEREL BASIN”, bu desteklerin kesilmesi ile birlikte, ödenmeye başlanan maaşlar başta olma üzere,  sigorta primi, stopaj, artan baskı ve diğer giderler karşısında, büyük bir  ödeme sıkıntısı  içerisine düştüler.

Yerel basındaki günlük gazeteler, resmi ilan alabilmek için, çalıştırmak zorunda bulundukları,  asgari 6 kişinin, sigorta, stopaj  primleriyle, maaşlarını ödeme konusunda,  büyük bir mali külfetle yüz -yüze geldiler.

Aynı şekilde haftalık gazeteler de, resmi ilan alabilmek için, çalıştırmak mecburiyetinde bulunduğu üç kişinin, sigorta primleri, stopaj ve maaşlarını ödeme konusunda, aşılması güç bir maddi sorunla, karşı- karşıya kaldılar.

ÇOK DEĞİŞTİRİLDİ

İhale yasasının, 150 defa değiştirilmesi alımların davet usulü ile yapılması ile, resmi ilanlarda büyük düşüşler olmuş, tek geçim kaynakları devletin verdiği resmi ilanlar olan yerel gazeteler,  virüs desteğinin kaldırılması ile birlikte, daha ilk aydan itibaren, kapanma tehlikesi ile karşı -karşıya kalmışlardır.

Yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile, Belediyelere uygulanan tasarruf tedbirlerinden de,  yine ilk etkilenen “YEREL BASIN”  oldu. Belediyelerin çok büyük bölümünün  Yerel Basına, mecburen, isteksiz ve zoraki verdiği, kutlama ilanlarının yanı sıra, aboneliklerini de iptal etmesi,  Yerel Basın için bir ölüm fermanı olmuştur.

KAPANIR

Bu önemli ve hayati sıkıntıya, acil bir çözüm bulunamaması halinde, yerel basında peş- peşe kapanmalar başlayacak, bu olumsuz gelişme ile de, vatandaşlar da başta yerel sorunlar olmak üzere, kendi haklarını arayabilecekleri ve seslerini duyurabilecekleri, çok önemli bir yayın  organından, mahrum kalacaklardır.  ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER