1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

YEREL GÜÇ

YEREL GÜÇ
Bu haber 19 Şubat 2024 - 11:02 'de eklendi ve 371 views kez görüntülendi.

              YEREL GÜÇ

Yerel güç denilince sizin aklınıza ne geliyor bilmiyorum? Ancak benim aklıma hemen o beldede çıkan gazete ya da öteki diğer basılı yayınlar geliyor. Bu olgunun içine (varsa Radyo ve Televizyon gibi), sözlü ve görüntülü yayın organlarını da eklemek mümkün tabii ki.

Durup dururken bu nereden çıktı diyebilirsiniz? Hemen yanıtlıyayım. Bu konudaki cevap çok basit ve yalın. Çünkü yazımı okuduğunuz “MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ POZANTI GAZETESİ” yerel bir gazete. Şimdiye kadar yaptıkları ve başardıkları da, bundan sonra yapacaklarının işareti ve önsözü…

*****

Bu yerel güç tanımı da bana ait değil. Yerel Gazeteler, gazetecilik okulu gibidir diyen Necdet Buluz adlı bir gazeteciye ait. Kendisiyle hiç karşılaşmadık. Yüz yüze gelmedik. İnternette dolaşırken buldum bu meslektaşımı. Yazısında yerel gazetelerin sıkıntılarından söz ediyor. Bakın ne diyor: “Son günlerde yerel gazetelerin sıkıntıları gündem oluşturuyor. Ekonomik sıkıntılarla da mücadele etmek durumunda kalan yerel gazeteciliğin canlandırılması konusunda yapılan ve yapılmakta olan çalışmaları desteklediğimizi belirtelim.

Söz yerel gazetelerden ve gazetecilikten açılmışken, biz yerel gazetelerin ne denli önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çekmek istedik.”

Macintosh HD:Users:mac:Desktop:MakinasaınınBaşındaBirGazeteci.jpg

Necdet Buzluk yazısının başka bir yerinde de şunları söylemiş:

“İletişim Fakültelerinin bir bütün olarak eğitim programının amacının, gazeteci adayını mesleki donanımlı kılmak olduğu söylenebilir.  Oysa, teorik bilgilerle donanım yerine, pratik, ülke koşullarına adapte edici ve ülke koşulları içinde vücut bulmayı kolaylaştırıcı, donanımlara gerek olduğu öne sürülebilir. Her ne kadar “Medya etiği” dersleri olsa da, özünü “Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi”nden alan, her aşamasında karşı karşıya kalabileceği durumlarda rehber olacak mesleki ilkeler bilgiler ve pratiklerle gazeteci donanmalıdır. Eski deyimle gazeteciliğin “Adab-ı muaşereti” öğretilmelidir. Sözü edilen öğreti içinde Doğruluk İlkesi, Haberinin Doğruluğunun Kanıtı, Tarafsızlık İlkesi, Haber Kaynaklarıyla İlişki, Gazetecilik ve Çıkar İlişkileri, Ekonomi Gazeteciliği, Yargı ve Sağlık Haberleri, Çocuklar ve Cinsel Saldırılar, Sosyal ve Toplum Olguları ve Nefret Söylemleri Konusu, Özel Yaşamın Gizliliği İlkesi, Blogcular ve Etik İlkeleri gibi benzeri başlıkların altı doldurulmalıdır.”

*****

Necdet Buzluk arkadaşımız çok doğru şeylere değinmiş. Aynı görüşte ve fikirde olduğumuzu belirterek, yerel gücümüzün farkında olduğumuzun altını çiziyoruz.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER