1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

YRP İLÇE BAŞKANLIĞINA MI HAZIRLANIYOR ?

YRP İLÇE BAŞKANLIĞINA MI HAZIRLANIYOR ?
Bu haber 29 Nisan 2024 - 9:52 'de eklendi ve 248 views kez görüntülendi.

YRP İLÇE BAŞKANLIĞINA MI HAZIRLANIYOR ?

Yeniden Refah Partisinin siyasi hayatımıza girişi ile birlikte, yükselişi de başladı. Ak Partinin listesinden Meclise Milletvekili de sokan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de bazı Belediye Başkanlıklarını kazanan, Yeniden Refah Partisinin en çok konuşulduğu illerin başında Adana geliyor.

Nedeni ise, Cumhur İttifakından liste dışı bırakılarak aday gösterilmeyen Mustafa Çay,  bu defa YRP’den Pozantı Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi. Ancak Pozantı’lı kendisine  geçit vermedi. Çay’ında, bu yenilgi üzerine gözünü YRP Adana İl Başkanlığına diktiği şeklindeki iddialar ise,  Adana ve Pozantı da dillendiriliyor.

YRP’LİMİ OLUYOR?

Pozantı da son günlerde konuşulan bir önemli iddia ise, Ak Partili olmaktan ödün vermediğini devamlı olarak konuşan, Yunus Aytekin’le ilgili oluyor.

Aktif siyasete Ak Parti Pozantı Gençlik Kolları Kurucusu olarak başlayan, sonrasında aktif görev almayarak, Ak Parti gölgesine sığınan Esnaf ve Sanatkarlar  Odası Başkanı, Reklamcı, Matbaacı, Kuru Gıda ve Temizlik Maddeleri, COVİD döneminde de maske ve ceset torbası satıcısı,  5 Ağustos Gazetesinin Künyesinde adı İmtiyaz Sahibi olarak yazılı bulunan Yunus Aytekin’nin, YRP’nin Pozantı İlçe Başkanı olacağı şeklindeki dedikodular her geçen gün giderek artarken, kendisinin tavrının ise ne şekilde olacağı da merakla bekleniyor.

ÇEKİLDİ…

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, çeşitli alanlarda ticari faaliyet gösteren Yunus Aytekin’inin adı,  31 Mart 2024 yerel seçimlerinde,  Pozantı Belediye Başkan Adayı olarak konuşulmaya başlandı. Aytekin, kendisi ile ilgili  olarak da bir de anket yaptırdı. Bizim de arasında yer aldığımız ve destek vereceğimizi söylediğimiz Yunus Aytekin, çevresi ile yaptığı konuşmalarda ise, her an belediye Başkan Adayı olabileceğinin sinyallerini  vererek, taraftar toplamaya başladı.

KATILDI

Bir gurup Pozantı’lı tarafından, “Pozantı İttifakı” adı altında düzenlenen ve iki defa toplanan Pozantı Belediye Başkan Aday arayışı toplantılarına, Yunus Aytekin de katıldı. Öğrendiğimiz kadarı ile de,  aday olmak isteyenlerin çıkıp kendilerini tanıtarak konuşmaları istendi.

 

Aday olabileceğini her platformda konuşan Yunus Aytekin’nin,  bu toplantı da neden  sesiz kaldığı  ise hep  merak konusu oldu.  Mustafa Çay’ın, son anda yetiştiği bu toplantı da, “ Ben Adayım” şeklindeki  açıklaması  ile de, Başkan arayışı son buldu. Çay, daha sonra da YRP’den Pozantı Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldı ve kaybetti.

 AYTEKİN KAYBETTİ

Yunus Aytekin bu çelişkili davranışı ve “Beni ortada yalnız bıraktılar.” Şeklindeki açıklaması ile, çevresindeki destekçilerini ve  kendisine duyulan güveni kaybetmeye başlamış olması,   Aytekin’i siyaset sahnesinin yalnız aktörü haline getirdi.

GELİŞMELER

Mustafa Çay’ın, YRP Adayı olarak girdiği seçimleri kaybetmesi sonrası, adeta Adana’ya taşındı. İddialara göre de, YRP’nin önceki İl Başkanı iken Adana Büyükşehir için, Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen ve kazanamayan Selahattin Baysal ile, ortak bir siyasi birliktelik oluşturduğu da, devamlı olarak konuşuluyor. Bu iddialara göre de, Çay’ın YRP Adana İl Başkanı  olması halinde  ise,  YRP Pozantı İlçe Başkanlığına Yunus Aytekin’i atayacağı da yine  iddialar arasında yer alıyor.

NASIL KARŞILANACAK?

Siyasetteki bu yeni oluşumun, önümüzdeki günlerde nasıl sonuçlanacağı, Yunus Aytekin’inin olası bir durumda YRP İlçe Başkanı olması halinde terk ettiği destekçileri başta olmak üzere, Pozantı’lının bu gelişmeye  nasıl  tepki vereceği,  kaybettiği güven ortamını yeniden nasıl oluşturabileceği de merakla bekleniyor.  (Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER