1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

YURT DIŞINA GİDEMİYORLAR

YURT DIŞINA GİDEMİYORLAR
Bu haber 01 Mayıs 2023 - 12:40 'de eklendi ve 349 views kez görüntülendi.

YURT DIŞINA GİDEMİYORLAR

Ülkemizde kalifiye eleman bulma konusundaki sıkıntı, giderek artıyor. Geçmiş yıllarda Fransa, Belçika ve Romanya’ya giden deneyimli inşaat ustalarının, artık yurt dışına gidemeyeceği öğrenildi.

Dış ülkelere gitmek için, kendilerinden belge istenen tecrübeli inşaat elamanlarına, artık  ülkemizin büyük ihtiyacı olduğu belirtilerek, kendilerine yurtdışı kapılarının kapandığı  belirtiliyor.

DEPREM BÖLGESİNDE İHTİYAÇ

İnşaat sektörünün, en deneyimli ve elemanlarının başında gelen demirci, duvarcı, sıvacı ve boyacı  gibi  önemli  tecrübe gerektiren branşlar için, başta Hatay olmak üzere, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da da büyük ihtiyaç olduğu biliniyor.  

 Deprem dışındaki iller de, günde 600 TL yevmiye ile çalışan inşaat ustalarına, Hatay- Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde, günlük yevmiyenin bin liraya kadar  yükseldiği  belirtiliyor.  Eleman sıkıntısı çeken bazı inşaatlarda ise, müteahhitlerin iş elbiselerini giyerek kendilerinin çalıştığı da,  yapılan konuşmalar arasında yer alıyor.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER