1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ZENGİN VERGİSİ İLE AÇ ÖĞRENCİLERİ DOYURALIM”

“ZENGİN VERGİSİ İLE AÇ ÖĞRENCİLERİ DOYURALIM”
Bu haber 14 Şubat 2022 - 11:10 'de eklendi ve 672 views kez görüntülendi.

Emekli Eğitimci Kemal Önal’dan Öneri:

“ZENGİN VERGİSİ İLE AÇ ÖĞRENCİLERİ DOYURALIM”

Emekli eğitimci, sosyal konularla ilgili araştırmacı Kemal Önal, Hazine ve Maliye Bakanlığına  bir dilekçe ile, başvuruda bulundu. Önal yaptığı öneride, zenginlerden ayrı bir vergi alınmasını istedi. Bu paranın da, eğitimde ihtiyaç sahibi olan öğrencilere, bir fon aracılığı ile aktarılarak, okullarına aç gitmek zorunda kalan öğrencilere, sabah kahvaltısı ve öğle yemeği desteği olarak verilmesini önerdi.  Ve Aşağıdaki açıklamalarda bulundu:

 “Son aylarda, gıdaya yapılan aşrı zamlar nedeniyle, yoksul ailelerin çocukları aç yatıyor. Bu durumdan, öğrenciler fazlası ile etkileniyor.  Bir öğrencinin, okul da başarılı olabilmesi, bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimi için, dengeli beslenmesini gerektirir. Eğitim konusunda yapılan, uluslararası bir araştırma olan TIMSS’nin raporuna göre, Türkiye’de öğrencilerin %46’sı, okula aç gidiyor. UNICEF’ın raporuna göre ise, açlık çeken ve  okula gidemeyen çocukların sayısı, bütün dünyada olduğu gibi, bizde de artıyor.

Beslenme çantasına, anneleri yiyecek koyamadığı için, bir çok yoksul çocuk okula gidemiyor. Bir milletin geleceği, o milletin çocuklarının alacağı eğitme bağlıdır. Çocuklarımıza yapabileceğimiz en büyük kötülük, onları aç bırakmaktır. Böyle bir tutum, dine, vicdana, ahlaka ve kanunlara aykırıdır.  500 Bin Milyoneri ve 35 Milyarderi olan bir ülkede , çocukların aç olması, fazlasıyla üzülünecek bir gerçektir. Ve biz, “ KOMUŞSU AÇKEN, TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR” diyen bir Peygamber ümmetiyiz. Ve biz, “ BİRİ YER BİRİ BAKAR, KIYAMET ONDAN KOPAR” diyen,  Yüce bir Ulusun evlatlarıyız. Ve bizim geleneğimizde, “ EVDE PİŞEN, YEMEKTEN KOMŞUYA DA VERİLİR.”Geleneğini sürdüren bir Milletiz.

Bu dilekçeyi, emekli bir öğretmen olarak, 17 milyon öğrencinin, tok, sağlıklı, mutlu ve insanca yaşaması için yazıyorum. Çocuklarımızın açlığını ve sefaletini yok etmenin çözüm yolu,  Milyonerlerden alınacak %2’lik ve Milyarderlerden alınacak%5’lik, yoksul çocuklara gıda yardımı vergisi ile, öğrencilere okullarda ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmesi, son derece olumlu bir davranış olacaktır. Bu önerimin uygulanabilmesi için de, ücretsiz danışmanlık yapabilirim. Adresim ise, Kemal Önal. Menderes Mahallesi Bakanlık Caddesi No:23- Kardelen Sitesi, A- Blok Mezitli- Mersin’dir. Gereğinin yapılamasına, müsaadelerinizi saygılarımla arz ederim.  ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER