1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ZİRAAT ODALARI VE BAKANLIK’TAN TOPLANTI

ZİRAAT ODALARI VE BAKANLIK’TAN TOPLANTI
Bu haber 04 Ekim 2021 - 9:28 'de eklendi ve 452 views kez görüntülendi.

Tarım da Ortaklaşa Yürütülen Proje Üzerine Görüşme

ZİRAAT ODALARI VE BAKANLIK’TAN TOPLANTI  

Türkiye Ziraat Odaları BirliğiÇalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, Adil Çalışma Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü Geleceği Hasat Etmek-İnsana Yakışır İş Prensiplerinin Yaygınlaştırılması projesi kapsamında, Adana‘da bulunan ziraat odalarında çalışan tarım danışmanları ve genel sekreterlere yönelik, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda, “Tarımda İnsana Yakışır İş” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BİLGİLENDİRME

Yüreğir, Seyhan, Pozantı, Sarıçam, Karaisalı, Karataş ve Yumurtalık ilçe ziraat odalarında çalışan tarım danışmanı ve genel sekreterlere, tarım işçilerine günlük asgari brüt ücret olan 119,50 TL’nin altında günlük çalışma ücreti belirlenmemesi, 16 yaşın altındaki çocukların çalıştırılmaması gerektiğinden bahsedildi.

Tarım alanındaki çalışmaları ve düzenlemeleri programları ve genel olarak yasal çerçeve, tarımda iş aracılığı, belgeli çalışma, sözleşmeler ve çocuk işçiliği, iş sağlığı ve güvenliği, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma alanları, korona virüs ile ilgili önlemler” konusu yer aldı.  

KATILANLAR

Toplantıya, Adana İl Koordinasyon ve Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Karaisalı Ziraat Odası Başkanı Mahmut Metin, Pozantı Ziraat Odası Başkanı Murat Mergen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünden Uzman Ceylan Çifçi, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden Teknik Müşavir Neşe Tezer, Adil Çalışma Derneği’nden Burcu Kuğu Bolak ve Alpay Çelikel, ziraat odalarında çalışan tarım danışmanları ve genel sekreterler katıldı. Toplantı covid tedbirleri kapsamında, Yüreğir Ziraat Odası Başkanlığında  gerçekleşti. ( Haber: Sinem Başaran)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER