1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“UNUTULAN DOĞALGAZ’DAN YENİ HABER”

“UNUTULAN DOĞALGAZ’DAN YENİ HABER”
Bu haber 23 Aralık 2019 - 11:07 'de eklendi ve 1.165 views kez görüntülendi.

Mecliste Görüşüldü. Gazetemiz Gündeme Taşıdı.

“UNUTULAN DOĞALGAZ’DAN YENİ HABER”

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, yayın alanımızda yer alan, yerel sorunların çözümlenmesi ve kamuoyu oluşturulması konusundaki haberlerimize, bir yenisini daha ekledik.

MÜJDE

2012 yılında, dönemin Ak Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin Adana İl Kongresin de Pozantı’yı da kapsayan konuşmasın da, İlçeye “DOĞALGAZ “ getirileceğinin, müjdesini bizzat vermiş idi. Bu gelişmeyi, Gazetemiz aracılığı ile paylaşan siyasetçi ise, o dönemin Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı olan, Ramazan Demir oldu.

AÇIKLAMA

Demir’in bu açıklaması, gazetemizin 7- 13 Mayıs 2012 Tarih ve 710 Sayılı Nüshasında üst manşet olarak, değerlendirilerek kamuoyuna, “ İlçe Başkanı Demir Müjdeyi Verdi. Ve devamı
olarak da “ Başbakan Erdoğan Söz Verdi. POZANTI’YA DOĞALGAZ” başlığı altında duyurulmuştu.

Devamında ise İlçe Başkanı Ramazan Demir, açıklamasını aşağıdaki şekilde devam ettirmişti. “Sayın Başbakanımız, “Pozantı’ya Doğalgaz geleceğinin müjdesini verdi. Bunun için de, yakında alt yapı çalışmalarına başlanacağını da belirtti. Ayrıca, Pozantı’nın konumu itibarıyla Güney ve Güneydoğunun bir geçiş merkezi olduğunu ekonomik yönden de, Pozantı’nın kalkınabilmesi için, bazı önemli projeler üzerinde de çalışıldığını, konuşmaların satır aralarında belirtti.” Şeklinde açıklamış idi.

GELİŞME OLMADI.

Bu açıklamanın üzerinden, yaklaşık yedi yıl geçmesine rağmen “Pozantı’da, doğalgazla ilgili hiçbir gelişme olmadı. Ve unutulduğu düşünülürken konu, tekrar yeni bir gelişme ile, yayınlarımız aracılığı ile Pozantı Halkıyla paylaşıldı.

MECLİSDE KONUŞMA

Pozantı Belediye Meclisinin 2019 Yılı Aralık Ayı Olağan toplantısında “ Pozantı’ya Doğalgaz” konusu Meclis Üyelerinden Durmuş Taşpınar tarafından gündeme taşındı. Gazetemizde bunu, hemen haber olarak sütunlarına taşıdı.Taşpınar açıklamasında, Karaisalı İlçesinin bir bölümünde, taşımalı doğalgaz sisteminin uygulandığını, bunun Pozantı içinde mümkün olabileceği görüşünü dile getirmesi sonrası,

KOMİSYON

Belediye Başkanı Mustafa Çay’da, konuya son derece olumlu yaklaştı.
Başkan Çay bu konun araştırılarak, tekrar meclise getirilmesi için, her partiden birer meclis üyesi olmak üzere, üç kişilik bir komisyonun görevlendirilerek, yapılacak olan çalışmanın sonuçlarının, Meclisin Ocak Ayındaki toplantısına, getirilmesini istedi.
MHP’den Durmuş Taşpınar, Ak Partiden Selçuk Coşkun ve CHP’den Seyhan İnce, konuyla ilgili görevlendirildiler.

TAŞPINAR VE ARISOY’DAN ZİYARET

Pozantı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinden, Durmuş Taşpınar ve Yusuf Arısoy Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin, Komisyon toplantısı sonrası, AKSA GAZ Çukurova Bölge Müdürü Tufan Duman, Yatırımcı Şef Şehmuz Eren’e, nezaket ziyaretinde bulundular.
Meclis Üyesi Durmuş Taşpınar, Gazetemiz Yönetici Muhabiri Hayriye Eroğlu’na, yaptığı konuşmayı şöyle özetledi:

GELİŞMELER OLUMLU

“Sayın Genel Müdürüm. Sizlerin de çok iyi bildiği gibi, Pozantı bir yaylak merkezi ve kış memleketidir. İlçemizin kentsel yerleşiminde, çok katlı apartmanlar artık ilk sırada yer alıyor. Yanı sıra, gerek otoban ve gerekse de D/ 750 Karayolu üzerinde, çok sayıdaki konaklama tesisleri ve işyerleri için doğalgaz ihtiyacı, artık kaçınılmaz bir hale gelmiştir.

Bu konuda, sizlerin büyük desteğine ihtiyacımız var. Ayrıca, Pozantı Belediye Meclisinin, Aralık Ayı olağan toplantısında, bu konuyu şahsen gündeme taşıdım ve üç partiden oluşan bir komisyon kurduk. Onlarla da, daha sonra ziyaretinize geleceğiz. Pozantı Belediye Meclisi olarak, Başkanımız Sayın Mustafa Çay’ında, desteğini almış durumdayız. Dolayısıyla da, sizin başlatacağınız çalışmalarda da, her türlü desteğe şimdiden hazırız. Birlikte, Pozantı’yı Taşımalı Doğalgaza kavuşturacağımıza inanıyoruz. Görüşmelerimizin çok olumlu geçmesi de, bizi umutlu ve mutlu kıldı” dedi.

GELECEĞİZ

AKSAGAZ Çukurova Bölge Müdürü Tufan Duman ise, yaptığı cevabi konuşmada şunları söyledi:
“ Pozantı Belediyesinin başlattığı, İlçenin Taşımalı Doğalgaza kavuşturulması konusundaki gayretlerinden, büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yapmakta olduğunuz nezaket ziyaretine de, çok teşekkür ediyorum. Yılbaşından sonra, teknik ekibimizle birlikte Pozantı’ya gelerek, Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımızla da, bizzat görüşeceğiz. Otoban bağlantılı depolama ve ilçeye taşımalı doğalgaz dağıtımı ile ilgili yapacağımız tespitlerimiz, bize yol gösterici olacaktır. AKSAGAZ olarak, vatandaşlarımızın en büyük ihtiyaçlarından biri olan ve memleket ekonomisine, son derece olumlu katkıları bulunan doğalgazın, tüm ülkemiz de yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalarımızda da, Pozantı’nın yer alması, bizi fazlası ile memnun edecektir “dedi. ( ÖZEL HABER: HAYRİYE EROĞLU)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER