1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Andık.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Andık.
Bu haber 15 Mart 2021 - 10:26 'de eklendi ve 1.651 views kez görüntülendi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Andık.

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 100. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADIK.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un yazdığı, Milletimizin Onurlu Mücadelesini ve Bağımsızlığını Vurgulayan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin, 100. Yıldönümünü Ulusça 12 Mart 2021 Cuma gün kutladık.

Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için, zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisinin talebi ve isteği doğrultusunda, İstiklal Marşımızı yazmıştır.

İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız, Milletimizin Atatürk Önderliğinde, tarihin akışını değiştiren, bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

“Doğduğumdan beridir aşığım İstiklale” diyen Mehmet Akif ERSOY, “İstiklal Marşı” adını verdiği şiirini, İstiklal Harbinde kanının son damlasına kadar mücadele eden, Kahraman Ordumuza ithaf etmiştir.

İstiklal, tarih boyunca meftunu olduğumuz ve uğruna pek çok acılara katlandığımız, hiçbir zaman ödün vermediğimiz değerimizdir. İstiklal Marşımızın, Mehmet Akif ERSOY’u ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah Arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün Şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz. 

TÖRENLER

Pozantı’daki anma etkinlikleri, covid19 salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda, az sayıda katılımla gerçekleştirildi.

Atatürk Ortaokulunda Saat 11.00’de yapılan törenlerde, tören sunucusu Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Şevval Yüksel’in komutu ile, Tüm Şehitlerimiz için, Saygı Duruşu sonrası, hep birlikte İstiklal Marşımız okundu.Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesi İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Hasan Ali Gökmen, “Gençlik Akif’i Anıyor” temalı konuşmasını yaptı.

Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Fatma Nur Esen tarafından, “ Mehmet Akif” adlı şiir okundu.   Pozantı İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin keman sunumu sonrası, Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Melike Yüksel tarafından, İstiklal Marşımız okundu. Ve 100. Yıllık bir onur anı yıl dönümü de böylece, sona erdi.

Anma yıl dönümüne Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman, Pozantı Belediye Başkan Vekili Zeki Bülbül,  İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Nuri Dilek,  İlçe Emniyet Müdür Vekili Deniz Ünsal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, diğer protokol mensupları katıldılar.

SİYASİ PARTİLER

İstiklal Marşımızın Kabulünün yıl dönümünde ise, sadece Ak Parti  ve MHP hazır bulundu. Ak Parti  Adana İl Başkan Yardımcısı Kürşat Akpınar, Pozantı Ak Parti İlçe Başkan Vekili Necati Şen, Milliyetçi Hareket Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şeref Dinç, Ak Parti Pozantı  Kadın Kolları Başkanı Yasemin Vural Güney ile, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nazmiye Gözükara, tören de hazır bulunurken, diğer siyasilerin katılım sağlamadıkları gözlendi.  (Haber Merkezi)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER