1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GÜRER ÖNERGE VERDİ: “BAKAN EVET” DEDİ

GÜRER ÖNERGE VERDİ: “BAKAN EVET” DEDİ
Bu haber 15 Ağustos 2022 - 14:35 'de eklendi ve 429 views kez görüntülendi.

Erciyes Ekspresi Kayseri’den Erken Kalkacak

GÜRER ÖNERGE VERDİ: “BAKAN EVET” DEDİ

Toplu Ulaşımın vazgeçilmezi, raylı sistemdir. Önceki yıllarda, İller arasında çok sayıda yolcu treni karşılıklı  yaptıkları seferler ile, ulaşımda büyük kolaylıklar sağlıyordu. Yüksek hızlı tren projelerinin başlatılmasıyla, uzun yol tren seferleri kaldırıldı. Bu da  yolcuların, mağduriyetine sebep oldu.

TERK EDİLDİ

Adana’dan- Ankara’ya Çukurova Mavisi, Adana’dan -Kayseri’ye Erciyes Ekspresi, Adana’dan- Konya’ya Toros Ekspresinin,  yaptıkları  günlük seferler yaklaşık üç yıl önce pandemi nedeni ile kaldırıldı. Vatandaşlar,  özel yolcu otobüslerinin insafına terk edildi.

BAŞLATILDI

Pandeminin etkisini kaybetmeye başlamasıyla birlikte bu trenler den, Adana’dan Ankara’ya günlük  gidiş- geliş yapan Çukurova Mavisi dışındaki, diğer iki tren Adana’dan Kayseri ve Konya seferlerine başlatıldı.

Bu yeni düzenlemede, varış ve kalkış saatlerindeki eski zaman ayarına uyulmadı. Bu da, vatandaşların tren istasyonlarından evlerine gidişte, taksiyi tercih etme mecburiyeti ile karşı- karşıya bıraktı.

BULUNDUK

Bu olumsuzluğu, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, yayınlarımızla devamlı gündemde tuttuk. Yetkililere kalkış ve varış saat ayarlarının yeniden düzenlenmesi konusunda, öneri ve çağrıda bulunduk.

  SORU ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisinin en  faal Millet Vekillerinden olan, Ömer Fetih Gürer Adana -Kayseri arasında karşılıklı sefer yapmakta olan Erciyes Ekspresinin,  Kayseri’den hareket saati olan 10.15’in, tekrar eskisi gibi  saat 07.00’ye alınması için, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na,  bir soru  önergesi verdi. 

 KARŞILIK BULDU

Bakan İsmailoğlu, Niğde Millet Vekili Ömer Fetih Gürer’in soru önergesine karşılıklı olarak yaptığı açıklama da,  Erciyes Ekspresi’nin Kayseri’den kalkış saatinin tekrar  06 15’e alınması için, çalışmalar başlatıldığını belirtti. Bu trenin, Adana’dan kalkış saati olan 16.15’in ise, uygun bir zaman dilimi  içinde olması nedeni ile,  herhangi bir değişiklik yapılmayacak.   

 HIZLI TREN PROJERİNDE YOK

Niğde İl Merkezi, Yüksek Hızlı Tren Projelerinde yer almıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “On yıldır konuşulan, ama başlamayan iki proje var. Ankara-Aksaray-Ulukışla ve Adana hızlı tren projesi. Diğeri ise,  Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri projesi. Bu iki projede de Niğde merkez, yüksek hızlı tren geçiş güzergahında yok. Bazen yurttaşlarımıza, Niğde’den hızlı tren geçecek deniliyor. Hızlı tren ile, yüksek hızlı tren arasında hız farkı var. 1932 yılında CHP iktidarı döneminde, Niğde Merkeze tren yolu yapıldı.

Niğde’ye motorlu tren, ekspres, Toros ekspres, posta treni ile Adana-Niğde yayla treni ve Kayseri-Niğde arası banliyö treni gelirdi. Bu güzergahlarda tren  yolu önemli ulaşım yoluydu. 20 yıllık AKP iktidarı döneminde, kademe -kademe Niğde’nin, demiryolundan yararlanması kısıtlandı. On yıl önce yük ve taşıma için, Aktaş Andaval lojistik merkezinin yapılacağı açıklandı. Bu dönem tekrar olacağı söylendi. Ancak ortada yapılan bir şey yok. “diye konuştu.

SIRA TOROS EKSPRESİNDE

Adana’dan -Konya’ya günde karşılıklı olarak sefer yapan Toros Ekspresi’nin, Adana’ya varış Saatinin gece 22.30’da olması, vatandaşları çok zor durumda bırakıyor. Bu saatte, Adana’da Belediye Otobüslerinin yanı sıra, özel toplu ulaşım araçlarının da çok az çalışıyor olmaları vatandaşları Adana tren istasyonundan evlerine gidebilmeleri için, taksiyi tercih etme zorunluluğu ile karşı -karşıya bırakıyor. Bu da, ekonomik açıdan büyük yük getiriyor. Çözümü ise, Toros Ekspresinin de Adana’ya varış saatinin yeniden ayarlanarak, geçmiş yıllarda olduğu gibi  Saat 19.30’a alınması ise,  vatandaşlara önemli bir kolaylık sağlayacaktır.

ÇUKUROVA MAVİSİ

Yörede eksikliği hissedilmekte olan bir diğer tren seferi ise,  Adana -Ankara arasında  karşılıklı olarak günlük olarak sefer yapan, Çukurova Mavi trenin yeniden sefere konmayışı oluyor. Vatandaşların, Ankara’ya gidiş- gelişlerinde ekonomik açıdan önemli bir tercih nedeni olan Çukurova Mavi trenin de,  Adana ve Ankara’dan karşılıklı kalkış saatlerinin, eski ayarlarıyla yeniden sefere konması de bekleniyor.  ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER