1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TÜRKMEN AVM’leri Meclise Taşıdı. Pozantı’yı Hareketlendirdi.

TÜRKMEN AVM’leri Meclise Taşıdı. Pozantı’yı Hareketlendirdi.
Bu haber 11 Haziran 2017 - 11:24 'de eklendi ve 935 views kez görüntülendi.

AVM’leri Meclise Taşıdı. Pozantı’yı Hareketlendirdi.

ESNAF’DAN MİLLETVEKİLİ

TÜRKMEN’E, “ TEŞEKKÜR”…

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Millet Vekillerinden, Elif Doğan Türkmen, Pozantı ve Akça Tekir de peş, peşe açılmaya başlayan, AVM’lerle ilgili olarak, Başbakan Binali Yıldırım’a, cevaplaması istemi ile, verdiği soru önergesi, KÜÇÜK ESNAF arasında, büyük bir takdir gördü.Türkmen’inin, Başbakan Binali Yıldırım’a verdiği soru önergesinde, “ Küçük Esnaf ve Sanatkarlarımızın, bu zor rekabet koşullarında ayakta kalması, her geçen gün zorlanmakta ve bu durum, sadece AKÇATEKİR esnafını değil,TÜRKİYE’de, bir çok esnafımızı da mağdur etmektedir” şeklindeki soru önergesinde, Küçük Esnafın lehine bazı sorular da, yer aldı.

Bu haberin, geçen hafta gazetemizde yayınlanması ile birlikte, AKÇATEKİR başta olmak üzere, POZANTI ve BOĞAZ Mahallerinden KAMIŞLI başta olmak üzere, vatandaşlar büromuza telefon ederek, Millet Vekili ELİF DOĞAN TÜRKMEN’e, teşekkür ettiklerini belirttiler.

AVM’lerle ilgili gelişme, sadece esnaf ve Millet Vekili bazında kalmadı. Pozantı Belediye Meclisinde de, bu durum daha önce görüşülmüş, Kamışlı’daki bir esnafa ruhsat verilmesine “HAYIR” diyen Belediye Meclisi Üyeleri, gelişmeler sonrası aldıkları bu kararın, yasal olmadığı anayasaya aykırı olduğu gerekçesi ile, kararlarından dönüş yaparak, ruhsat verme konusunun, Belediye Başkanlarının yetkisinde olduğunu belirtmişlerdi.

HAREKETLİLİK BAŞLADI…

AkçaTekir de, yıllardır oturmakta olup, aynı zamanda esnaflık da yapmakta olan, yörenin de dert ve dileklerinin, takipçisi konumundaki, Bülent Tekin AVM’lerle ilgili olarak, şu görüşleri dile getirdi:

“Akça Tekir’in tek caddesi olan, TOROS üzerinde, “SEKİZ TANE AVM” açıldı. TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANA YASASI’ININ, 173 Maddesi içerik itibarıyla, Küçük Esnafı Korumak ve Haksız Rekabete maruz kalmasını önlemek ile ilgili, bir maddedir.POZANTI, AKÇATEKİR ve KAMIŞLI Mahallerindeki bu olumsuz gelişmeler, ANAYASA İHLALİ olup, ANAYASAYI ihlal etmenin T.C. Kanunundaki yeri nedir?lçemiz ve Mahallerinde, mantar gibi açılmaya başlayan ve daha yenileri de, planlanan, bu AVM’lerin, açılmasına müsaade etmek, Anayasa suçu işlemektir.

Kaynağı ve sermayesinin, kimlere ait olduğu bilinmeyen, bu AVM’lerin, POZANTI’mıza , getirisi nedir? Götürüsü nedir? Bunlar Kazandıkları Parayı, Pozantı’mız da değil, İlçe dışında değerlendirip, İLÇEMİZ EKONOMİSİNİ olumsuz yönde etkilemektedir.   Oysa ki, ilçemiz ve mahallerinde yerleşik esnaf, Pozantı da kazanıp, Pozantı da harcıyor. Pozantı ekonomisini canlı tutuyor.

Ayrıca, bu AVM’lere ruhsat verilirken, TOROS CADDESİ üzerindeki, imar planına bakılıyor mu? Yeni ticari alan olup olmadığı, yetkili mercilerce usulünce inceleniyormu? Bu konuda, KAMUOYUNUN aydınlatılması gerekmektedir.Pozantı da faaliyet gösteren, iki tane  Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi var. Üç tane de banka var. Bu kurumlar, küçük esnafa vermiş oldukları kredileri, AVM’lerle rekabet edemeyen esnaftan, ne şekilde tahsil edebileceklerdir? Kaldı ki, küçük esnaf değil kredisini ödemek, vergisini, ve kirasını ödeyemez duruma düşmüş olup, evine ekmek götüremez hale gelmiştir.Önümüzdeki süreçte, takibe düşmeleri kaçınılmazdır. İşte o zaman, bu üç banka ve Kredi Kooperatifleri artık, AVM’lere kredi versinler.Diğer bir hususa gelince, AKÇATEKİRDE Belediye gitti, “TEKİR BİTTİ.”

Haziran ortasına geldik. Yaylacılar hala tam olarak gelmediler. Herkes nüfus kaydını bir, bir, AKÇATEKİR’den, ADANA ve TARSUS’a taşıyor. Bunun nedenlerinin başında da, yaylacılar yeterli hizmet almadıklarını, ileri sürüyorlar. Aksayan hizmetler ve çözümleri konusunda karşılarında da, bir muhatap bulamıyorlar.” Dedi.

MEZBELELİK OLDU…

Akçatekir’ ve yörenin sorunlarını, çok net bir şekilde dile getiren Bülent Tekin, çevre kirliliğine de değinerek, bu konuda da şu açıklamayı yaptı:

“AKÇATEKİR- POZANTI arası, eski yoldan gidilmesi halinde, 14 Kilometredir.Çok değil, dört -beş sene öncesine kadar, bu yolun kenarları, yemyeşil ve tertemiz idi. Çünkü, o dönemin insanı, doğaya zarar vermezdi. Onlar, bize tertemiz bir yurt bıraktılar. Şimdilerde ise, gelip geçenlerinde görerek üzüldüğü, bu yolun kenarları, moloz yığınları, daha da kötüsü, çimento kamyonlarının atıklarını akıttığı, birer alan haline gelmişlerdir.Yol kenarındaki dereler ise, artık görünmez oldular. Yanlarına gidildiğinde ise, çevresinin biriket, tuğla kırıkları, sıva parçaları ile dolu olduğu, üzülerek görülüyor.Bizim ve vatandaşların bu gördüğünü, POZANTI’daki, yetkililer herhalde görmüyorlar.

Belediye Meclis Üyelerinden de, bu konuda ilgilenen olduğunu düşünmüyoruz. Vatandaşları seçimden, seçime, hatırlayan ve sonrasında unutan bu siyasetçilerimiz, acaba yapılacak olan seçimlerde, bu olumsuzluklarıyla ilgili neler söyleyeceklerdir?Ama şu iyi bilinmelidir ki “ UNUTULANLAR UNUTANLARI, ASLA UNUTMAZLAR” Önerimiz bundan böyle, AKÇATEKİRİN adı, “GARİP TEKİR” esnafın ünvanı ise, “ “KÜÇÜK DEĞİL,SAHİPSİZ ESNAFLAR” olsun.

NE DİYECEKLER?

Öte yandan, yaptığımız araştırmalarda Pozantı da, birisi Esnaf Kredi Kefalet, diğeri ise, Akçatekir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olmak üzere, iki tane küçük esnafa kredi veren kuruluş var. Birinin Başkanlığını, yıllardır ZAMİR KALAS, Geçtiğimiz yıllarda kurulan, diğerinin Başkanlığını ise, MEHMET KILIÇKAYA yapmaktadır. Esnafa verdikleri krediler üzerinden de, pirim alan bu isimlerin, küçük esnafın içine düştüğü, “ZOR” durumlarla ilgili, bir hareket içinde olmadıklarını da, gayet iyi biliyoruz.Yanı sıra, Pozantı da uzun yıllardan beri faaliyet göstermekte olan, ESNAF VE SANATKARLAR ODASININ, üç yıla aşkın bir süreden beri, başkanlığını yapmakta olan ve aynı zamanda, Matbaacı – Gazeteci Yunus Aytekin de daha önce, yine bu konu ile ilgili yaptığımız yayınlara verdiği cevap ise, tatmin edici olamamış, “ YETKİMİZ BURAYA KADAR” diyerek işin içinden sıyrılmıştır. Bilindiği gibi Odalar,  kuruluş yasası gereği, esnaf dan değişik adlar altında aidatlar toplamakta, karşılığında ise, esnafın sorunlarını çözmekle, kendilerinin sorumlu olduğunu belirtmektedirler.

BANKALAR’DA DURGUN.

Bir başka olumsuz gelişme ise, BANKALAR’la ilgili olmakta. AVM’lerle rekabet edemeyen, esnaf aldıkları kredileri, giderek ödeyemez hale gelmektedir. Bu da, her geçen gün, banka ile esnafı karşı karşıya getirmektedir. Son haftalarda ise, bankalardaki müşteri düşüşünün yanı sıra, ödemelerin de çok zor şartlar altında yapıldığı, Pozantı kamuoyunda konuşulan, konuların başında gelmektedir.

ARISOY HARAKETE GEÇMELİ

Pozantı Ak Parti İlçe Teşkilatının Başkanı ve aynı zamanda, İnşaat Malzemeleri satan bir şirketinde, ortakları arasında yer alan Yusuf Arısoy’unda, AVM’lerin her geçen gün, yöre esnafını ezerek, yok etmeye başladığı şu günlerde, partisinin Adana Millet Vekilleri ile birlikte, harekete geçmesi, “KAMUOYU” tarafından, büyük bir merak ve dikkatle beklenmektedir.

Yayınlarımız ile, alanımız dahilindeki sorunların takipçisi olan, “GAZETEMİZ” Küçük Esnafın adeta sonunu hazırlamakta olan, bu olumsuzluğu sonuna kadar takip ederek, okurlarıyla paylaşmaya devam edecektir.

ÖZEL HABER: Tamer Ünal

FOTĞRAFLAR: Hayriye EROĞLU

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER