1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİSTE ÇAY- BAYSAL TARTIŞMASI “SAYGISIZLIK”

MECLİSTE ÇAY- BAYSAL TARTIŞMASI “SAYGISIZLIK”
Bu haber 10 Eylül 2018 - 10:18 'de eklendi ve 1.026 views kez görüntülendi.

Eylül Olağan Toplantısında Çekişme “HAD” Safhada

MECLİSTE ÇAY- BAYSAL TARTIŞMASI “SAYGISIZLIK”

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, gergin girip, tartışmayla sona eren ve onun yarattığı sinir içerisinde terk ettiği, Belediye Meclisinin, Eylül ayı olağan toplantısında, “ SAYGISIZ TARTIŞMASI” gündemi bile aştı. Her zamanki gibi, ayın ilk Perşembe gün öğleden sonra yapılan, Belediye Meclis toplantısında, ilginç maddeler yer aldı. Bitişi de, ÇAY- BAYSAL tartışması ile, sonlandı.

MADDELER

Maddelerden ilki, Sanatçı Murat Kekilli’ye, Pozantı Fahri Hemşerilik beraatının verilmesinin, oy birliği ile kabul edilmesi oldu. Sonrasında, Kırıntı Mevkiin de yola cepheli parsellere, işyeri açama ruhsatı tanınması görüşüldü. Bu madde komisyona iade edildi. Gündem de, tartışmaya neden olan madde ise, Sami Baysal’ın, Kayyım Belediye Başkanlığı döneminde, Akçatekir de imar yolu açılması için alınan, kamulaştırma kararının, bu defa Çay tarafından, iptal istemi ve kabul edilmesi oldu.

GÜNDEM VE GÖRÜŞME

Meclisin 8 maddelik gündemi, Ömerli Mahallesi Muhtarı’nın, daha önce kıraathane olarak kullanılan yerin, Taziye evi olarak kullanılma isteği kabul edildi.

Kekilli’ye, Pozantı Fahri Hemşerilik Beratının verilmesi de, yine oy birliği ile kabul edildi. Akçatekir Mahallesinde, Belediye ye ait bir hissenin satışı da, oy birliği ile kabul edildi.

Zafer Mahallesinde, ASKİ’ye ait bir su deposu için istenen, 1/1000’lik ölçekli imar planı tadilatı teklifi, kabul edilmeyerek kuruma iadesi yapıldı. Zafer Mahallesi Kırıntı Mevkiindeki, imar yoluna cephesi bulunan parsellere, günlük ihtiyaçlara göre iş yeri ruhsatı verilmesi teklifi, bütçe plan komisyonuna gönderildi.

TARTIŞMALI MADDE.

Gündemin 7. Maddesinde, beklenmeyen bir tartışma çıktı. Sami Baysal’ın, Kayyım Belediye Başkanlığı döneminde, 07- 12-2017 Tarih ve 2017 24 Sayılı Meclis kararındaki, 5. Maddesi olan, Akçatekir’deki 275 Ada çevresinde bulunan 7 Metrelik imar yolunun genişletilmesi için alınan, kamulaştırma kararının, bu defa Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından, iptali istendi.

Bu madde, Meclis üyeleri arasında da, çeşitli yorumlara neden oldu. Belediye Başkanı Çay’ın, bunun üzerine yaptığı açıklama, şöyle oldu:

“Ben, meclise hiç bir zaman, yasal olmayan bir karar getiremedim. Sizden de, böyle bir şey istemedim. Varsa da mahkeme yolu açık. Şimdide sizden, yasal olmayan bir karar almanızı istemiyorum. Bu yol üzerinde kamulaştırma kararına, dokuz kişiden sekizi karşı çıkarak, iptali için mahkemeye başvurmuş. Birisinin kabul ettiği, sekizinin karşı çıktığı bir kamulaştırmayı yapmamız, hakkaniyetli değil. Muhtemelen, yasa da aynı yolda karar alacak. Sizden isteğim, bu kamulaştırma kararının iptali ile birlikte, ödenen kamulaştırma bedelinin de geri alınması için, yetki vermenizdir.”

OYLAMA

Yapılan oylama sonrası, 10 Meclis üyesi, Çay’ın bu talebini kabul etti. Sami Baysal RED, Kayyım Meclis Üyesi Mehmet Bölge ile, CHP’li Hasibe Gültepe ve Ak Partili Mehmet Yurtçu çekimser kaldı.

Toplantının, bu şekilde biteceği beklenirken, Başkan Çay ile, Baysal arasında   bu madde üzerinden başlattığı ve M. Sami Baysal’ın karşı çıkarak, Meclis Üyelerine, saygısız davranıldığı şeklindeki konuşması, tartışmanın fitili ateşledi.

HOŞ DEĞİL

Başkan Çay, Kayyım Belediye Başkanlığı görevini 22 ay yürüttükten sonra, kendisinin göreve atanması sonrası, tekrar meclis üyeliğine dönen, M. Sami Baysal’ın, kendi sanal ortamında, hala Belediye Başkanlığı döneminden kalan profilleri kullanarak, kendisini Belediye Başkanı gibi gösteriyor olmasının, şık olmadığını belirterek şunları söyledi:

BİLİYORUM …

“Belediye Başkanlığı için, aday adaylığına çalıştığınızı biliyorum. Ama, artık Belediye Başkanı benim. Siz sadece meclis üyesisiniz. Lütfen, Başkanlık döneminden kalan profillerinizi, kullanmayın.” Şeklindeki konuşmasını, Baysal tebessümle dinlemekle yetindi. Çay’ın, M. Sami Baysal’la ilgili, ikinci konuşması ise, Baysal’ın kendisine verdiği, izin parası dilekçesi ile ilgili oldu. Ve şunları söyledi:

“ Sami Bey, siz Kayyım olmanız dolayısıyla, bir devlet memuru olarak görev yaptınız. İşçi statüsünde değilsiniz. Bunu, çok iyi bilmeniz gerekir. Ama, bilmediğiniz konu ise, devlet memurlarına izin parası verilmeyeceğidir. Ayrıca, bir ayın dışında kullanılmayan izin hakları da yitirilmiş olur. Bunun böyle olduğunu, basınında duymasını istiyorum.” Şeklindeki konuşması üzerine, Baysal’ın cevabı şöyle oldu:

SAYGISIZLIK

“Ben, size dilekçe ile başvurmuştum. Nezaket gereği olarak, bana dilekçe ile cevap vermeniz gerekir idi. Ancak, basın bunu duysun, şeklindeki yaptığınız bu davranış, ne kadar etik? Ben bunu saygısızlık olarak niteliyorum şeklindeki cevabına, Çay’ın sesini yükselterek verdiği cevap şöyle oldu: “ Siz bana saygısız diyemezsiniz. Aslı saygısız sizsiniz”

TARTIŞMA BÜYÜDÜ.

Çay – Baysal arasındaki tartışmaya konu olan, gündem dışı diğer madde ise, Atatürk Kültür Merkezi arkasındaki, Belediye garajına yapılması düşünülen, çok amaçlı ANFİ TİYATRO ile ilgili oldu.

Çay, bu tiyatro fikrinin, kendisinin projesi olduğunu, büyükşehir ile, bu konuda mutabakat sağladığını, ancak gözaltına alınması sonrasında, Kayyım olarak göreve başlayan Sami Baysal’ın, bu projeye kendisinin gibi sahiplenerek, Meclisten, yapımı için karar çıkarttığını belirterek, şunları söyledi:

“Ben, ikinci defa göreve başladıktan sonra, bu ANFİ TİYATRO yapılmasını, meclis kararı ile iptal ettirdim. Nedeni ise, Büyükşehir Belediyesinin, bunu yapmaya maddi imkanı yetmiyor olması idi. Diğer bir ikinci neden ise, Gökbez Park alanını, faaliyete geçirilmesi düşüncesine öncelik tanıdım.

SÜRPRİZ OLDU

Hiç beklemediğim, çok olumlu bir gelişme ise, Valilik aracılığı ile oldu.

Sayın Valimiz, Gökbez ve Belemedik piknik alanlarının, statüsünde değişiklik yapıldığını ve MİLLET PARKI olarak, Devlet aracılığı ile yapılacağını açıklaması sürpriz oldu. Bugünde bunun görüşmesini yaptık. Bu gelişmeler çerçevesinde ANFİ TİYATRO’nun yapılmasına Büyükşehirin imkanlarının el veriyor olması üzerine   çok amaçlı “ANFİ TİYATRONUN” tekrar yapımına başlanabilmesi için, gündeme aldım. Sizlerden de, bu konuda destek bekliyorum” dedi.

SAYGISIZLIK

Çay’ın bu konuşması üzerine M. Sami Baysal’ın cevabı şöyle oldu:

“Benim yapmak istediklerimi, sırf karşı olduğunuz için geri çektiniz. Şimdide yapılması konusunda, görüş belirtiyorsunuz. Bu kararınız, bana ve meclise saygısızlıktır. “şeklinde oldu.

SİZ SAYGISIZSINIZ

Baysal’ın bu konuşmasına, vücut dili ile sinirlendiğini, her haliyle belli eden, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın yüksek perdeden verdiği cevap şöyle oldu:

“ Saygısız Olan Ben Değil, Sizsiniz.” Şeklinde konuşarak meclis salonunu, hayli sinirli bir şekilde terk etti.

ÇEKİŞME BAŞLADI

Bütün bu gelişmelerden çıkan sonuç ise, yerel seçimlerin Pozantı’da, Türkiye genelinden çok daha fazla çekişmeli geçeceği, Çay – Baysal arasındaki dozajı giderek artamaya başlayan, söz düellosu ile, başlamış oldu.

HABER: TAMER ÜNAL

FOTOĞRAFLAR: HAYRİYE EROĞLU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER