1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Kaymakam Soylu’dan “BÜYÜKBAŞ” Dağıtımı

Kaymakam Soylu’dan “BÜYÜKBAŞ” Dağıtımı
Bu haber 01 Ekim 2018 - 9:50 'de eklendi ve 760 views kez görüntülendi.

 

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Kaymakam Soylu’dan “BÜYÜKBAŞ” Dağıtımı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Genç Çiftçilere hibe projesi kapsamında, Pozantı’lı hayvan besicilerine, 40 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Pozantı Kaymakamı Mehmet Soylu ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Olguner tarafından, besicilere teslim edilen Büyükbaş Hayvan dağıtımı, büyük bir takdir ve sevinçle karşılandı.

Pozantı Kaymakamı Mehmet Soylu, teslim töreni dolayısıyla yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“ Genç Çiftçilerimizi destekleyerek, bölgemizin kendi hayvansal ürün ihtiyacını, kendi karşılar hale gelmesi için, çalışacağız. Dağıtılan her büyükbaş hayvanda, TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI olduğu göz önüne alınarak, çiftçilerimizin dağıtılan bu büyük baş hayvanlarımıza, göz bebekleri gibi bakacağına inanıyoruz. Proje yararlanıcısı, genç çiftçilerimize, kişi başına beşer adet olmak üzere, toplam 40 adet Büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdik. Tarım ve Orman Bakanlığımızın bu destekleri ile, genç nüfusun istihdamını kırsalda, büyük ölçüde sağlanmaya başlanmıştır” dedi.

DAĞITIMA DEVAM

Kaymakam Mehmet Soylu, üreticilere yapılan diğer destek yardımları ile ilgili olarak da, şunları söyledi:

“ Tarım da, sürdürüle birliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal da, genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki, tarımsal üretime yönelik projenin, desteklenmesi ana hedefimizdir. Pozantı İlçemizde, 2018 yılı genç çiftçi projesi desteklemesi kapsamında, 1 kişiye, ana arı ve arı sütü üretimi, 3 kişiye arı yetiştiriciliği ve bal üretim katkısı, 8 kişiye büyükbaş sığır yetiştiriciliği, 2 iki kişiye küçük baş koyun yetiştiriciliği 2 kişiye mantar yetiştiriciliği, 1 kişiye çilek yetiştiriciliği 2 kişiye örtü altı sebze yetiştiriciliği olmak üzere toplam 19 çiftçimize destekleme yardımı yapılmıştır” dedi.

Haber: Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER