1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Binbir Deva Vişnenin tam Zamanı!

Binbir Deva Vişnenin tam Zamanı!
Bu haber 18 Temmuz 2022 - 14:00 'de eklendi ve 1.229 views kez görüntülendi.

Binbir Deva Vişnenin tam Zamanı! 

Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy konu hakkında bilgiler verdi. 

Yaşlılar için uykusuzluk, çok yaygın olan önemli bir problemdir. Özellikle 65 yaş ve üzerindeki kişilerin %30’unun uyku bozukluğu yaşadığı tahmin edilmektedir. Bu durum uzun vadede yorgunluğa ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur. Uykusuzluk aynı zamanda, unutkanlığın meydana gelmesini ve Alzheimer olma ihtimalini ortaya çıkarır. Kan basıncını artırarak kalp hastalıklarının ve tansiyonun oluşmasına neden olabilir. Vişne suyu, uykusuzluğu büyük ölçüde azaltır. Her gün düzenli olarak bir bardak vişne suyu içmek rahatlatır ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. 

Vişnenin Faydaları Nelerdir? 

*Kolon tümörlerinin oluşmasını önlemekte etkilidir. Vişne antienflamatuar olduğu için kanserli hücrelerin vücuda yayılmasına karşı korur. 

*Spor yaptıktan sonra yorgunluğun azalmasını ve zinde hissetmeyi sağlar. Vişne suyundaki potasyum, kas gelişimine yardımcı olur. Kan basıncını düzenler ve sinir sistemini olası hastalıklardan korur. 

*Antioksidan olarak tüketilebilen vişne suyu, romatizma ve osteoartritten kaynaklanan ağrıları azaltmakta başarılıdır. Toksinleri, vücuttan idrar yoluyla atarak serbest radikallerin oluşturabileceği riskleri en aza indirmeye çalışır. 

*Vücutta çeşitli nedenlerden dolayı oluşan enfeksiyonlardan korur. Şişlikleri ve ödemi azaltır. Vişne suyunda bulunan ve bir antioksidan olan flavonoidler, bağışıklık sisteminin direncini artırır. Enfeksiyonların ve hastalıkların meydana gelmesini engeller. 

Vişne Ne İşe Yarar? 

*Yaşlılıktan kaynaklanan Parkinson ve Alzheimer hastalıklarının ilerlemesini önlemeye çalışır. Vişne suyu, oksidatif stresin neden olduğu dejeneratif beyin bozuklarına iyi gelir. 

*Vişne suyundaki antosiyaninler göz sağlığı için oldukça yararlıdır. Özellikle glokomu olan hastaların kullanması tavsiye edilir. Glokom, göz içindeki sıvı basıncını artırarak görme kaybına neden olabilecek önemli bir rahatsızlıktır. Düzenli bir şekilde vişne suyu içmek uzun vadede bu hastalığın oluşmasını engelleyebilir. 

*Metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Özellikle karın bölgesindeki yağları eritmekte ve aynı zamanda metabolik sendromu önlemekte başarılıdır. 

Vişne Hangi Hastalıklara İyi Gelir? 

*Vişne, antienflamatuar ile antioksidanları içermesinin yanı sıra diğer faydalı bileşenlere de sahiptir. İçinde yüksek miktarda, A, B, C, K vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, omega-3 ve omega-6 yağları bulunur. Vişne suyu aynı zamanda, lif, karbonhidrat, protein, potasyum, manganez, bakır ve az miktarda yağ içerir. 

*Bu çok faydalı meyve suyu, kansızlık, halsizlik, bağışıklık sistemi ve metabolizma için yararlıdır. 

*Kansere yakalanma riskini, artrit ve osteoartritten kaynaklanan ağrıları azaltır. 

*Kan basıncını düşürdüğü için tansiyon hastaları tarafından kullanılması gerekir. Şekersiz vişne suyu diyabet için oldukça faydalıdır. 

*Demansı ve farklı nedenlerden kaynaklanan unutkanlığın ilerlemesini önlemekte başarılıdır. 

*Kilo verdirir ve iltihapların çabuk iyileşmesini sağlar. Kasların daha güçlü ve sıkı olmasını destekler ve bu nedenle sporcular için ideal bir içecektir. 

Vişne Ne Zaman Tüketilmeli? 

Melatonin sağlıklı bir ruh hali ve vücut için önemli bir hormondur. Eksikliğinde depresyon, unutkanlık ve cinsel isteksizlik gibi bazı problemler meydana gelir. Melatonin, büyük ölçüde gece uyurken salgılanır. Uykusuzluk ise, bu hormonunun salgılanmasını engeller. Gece yatmadan önce 1 bardak vişne suyu içmek iyi bir uyku çekmeyi kolaylaştırır.  ( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER