1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“SAĞLIK OCAĞI VE MEZBAHA TOPLUMSAL BİR SORUNDUR.”

“SAĞLIK OCAĞI VE MEZBAHA TOPLUMSAL BİR SORUNDUR.”
Bu haber 26 Şubat 2020 - 10:22 'de eklendi ve 922 views kez görüntülendi.

CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Sarısalan:

“SAĞLIK OCAĞI VE MEZBAHA TOPLUMSAL BİR SORUNDUR.”

Kullanım miadını doldurmuş olmasına rağmen, Akçatekir de halen bir ebe ile hizmet vermekte olan, “SAĞLIKSIZ SAĞLIK OCAĞININ” bu konumunu, sanal ortam ve sonrasında gazetemiz yayınları ile, kamuoyu ile paylaşan, Pozantı CHP Meclis Üyesi Ahmet Sarıaslan, işin peşini bırakmıyor.

Beraberinde, partilisi ve Meclis Üyesi Bekir Gumru ile, büromuza bir nezaket ziyaretinde bulunan, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Sarıaslan, başta Akçatekir Sağılık Ocağı olmak üzere, diğer sorunları da gündeme getirerek, İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal’a şu açıklamalarda bulundu:

TEŞEKKÜR

“Öncelikli olarak iki teşekkürüm olacak. Bunlardan ilki,  Akçatekiri temsilen şahsımı CHP listesinden, Pozantı Belediye Meclis Üyeliğine seçilebilecek bir sıraya koyan, CHP Pozantı İlçe Başkanımız ve Belediye Başkan Adayımız Sayın  Şenol Eroğlu’nadır. İkinci teşekkürüm ise, sanal ortamımda yayınladığımı Akçatekir Sağlık Ocağının, içinde bulunduğu hazin durumu, gazetenizde haberleştirerek gündem oluşturmanızdır.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti:

SAĞLIKSIZ SAĞLIK OCAĞI

“Akça Mahallesinde yer alan ve kullanım miadı geçmiş olan sağlıksız bir bina konumundaki bu Sağlık Ocağı, halen bir ebe ile hizmet vermektedir.

Duyumlarıma göre, bu binanın yenilenmesi ile ilgili ödenek, gelmiş durumda. Ancak, Pozantı Belediyesi tarafından yıkılması bekleniyor imiş.  Ben bu konuyu, Pozantı Belediye Meclisinin önceki aylık olağan toplantılarında, gündem dışı söz alarak dile getirdim. Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Çay, dinledi. Ama, henüz bir çözüme kavuşturulmadı. Bu konunu sadece ben değil, Pozantı Belediye Meclisinde bulunan diğer üç arkadaşımla birlikte, takipçisi olmaya devam edeceğiz.

GÜNLÜK MESELE DEĞİL

Bu günlük bir konu değildir. Yazın, Akçatekir’in Nüfusunun 200 Bini aşması, bir sağlık merkezinin, Pozantı gişelerinin yanında bulunmasının uzaklığı göz önüne alındığında, Akça Mahallesindeki Sağlık Ocağının, bir an önce yıkılıp inşaatının tamamlanarak, teknik ekip ve kadroların da takviyesi ile, yayla sezonuna yetiştirilmesinin, acili yeti ve önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.” Dedi.

SİYASİ ETİK

Cumhuriyet Halk Partisi, Pozantı Belediye Meclis Üyesi Ahmet Sarıaslan’ının değindiği bir başka önemli konu ise, Akçatekir Mezbahanesi oldu. Ve şunları söyledi:

“Mezbaha yapım konusunun, Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz bu konuyu, Pozantı CHP İlçe Başkanımız Sayın Şenol Eroğlu ile birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ada götürebilirdik. Ancak  bizim, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı ve Pozantı Belediye Meclisini, yok saymamız gibi, “ SİYASİ BİR ETİKSİZLİK” içerisinde olmayacağımız, örgüt geleneğimizdir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

MEZBAHA

“Yaklaşık, 20 yıldır kullanılmakta olan Akçatekir Mezbahanesini, O dönemin  DSP’li Belediye Başkanı olan Babam Hüseyin Sarıaslan, Refah Partisinin de desteği ile yaptırmıştır. O tarihlerde, Güneyin en modern Mezbahanesi olan bu tesiste bir veteriner olmak üzere, 15 kişi çalışıyor idi. Sadece Akçatekir’e değil, Pozantı, Tarsus, Gülek gibi yerlere de, en hijyenik şartlarda, kesim yapılıyordu. Aradan geçen sürede bu Mezbahane de, sağlıklı kullanım ömrünü tamamlamış olup, halen atıl durumdadır.

SORUN TÜM MECLİS ÜYELERİNİN

Yaz aylarında, nüfus patlaması yaşayan Akçatekir de, merdiven altında sağlıksız ve tüm hijyen şartlarından yoksun olarak, kesim yapılıyor. Yanı sıra, Ramazan ve Kurban Bayramlarınında,  yaz mevsimine rastlıyor olması, Akçatekir Mezbahanesinin, önemini çok daha acil hale getirmektedir. Bu sadece, biz CHP’li Meclis Üyelerinin değil, tüm Akçatekir’in sorunudur. Hal böyle olunca da, biz seçilmişlere düşen görev,  birlikte hareket ederek, Mezbaha konusunu sağlıklı  ve kalıcı bir çözüme kavuşturmaktır.

Talebimiz, Pozantı Belediye Başkanımız, Sayın Mustafa Çay ve diğer Meclis Üyelerimizin de desteği ile, Akçatekir Mezbahanesinin sorunun çözümünün acil olarak hep birlikte, Büyükşehir Belediye Meclisine taşıyarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a iletmektir” dedi.  

KÜPELİ KÖPEKLER

CHP Pozantı Belediye Meclis Üyesi Ahmet Sarıaslan, Akçatekir de çeteleşen ve her geçen gün tehlikeli olmaya başlayan, başı -boş köpeklerle ilgili olarak, şunları söyledi:

“Hayvan severler, zaman -zaman başı-boş köpekleri besliyorlar. Bu, takdire layık bir davranıştır. Ancak, karınları doyan bu köpekler, bu defa da üremeye yöneliyorlar. Kısa sürede, sayıları artıyor. Ben, asla itlaf edilsin demiyorum. Ama, kısırlaştırmayı da destekliyorum. Bunun, yapılmayışı bir mazeret değildir. İşin ilginç yanı çevre illerden, kısırlaştırıldığı belli olan, kulağı küpeli köpekler getirilerek, Akçatekir’e salınıyor. Bunun da önleminin alınmıyor olması, yaklaşan yaz ayları da göz önüne alındığında, önemli bir tehlikenin, her geçen gün yaklaştığının işaretlerini yaşıyoruz.” dedi.

BÜROKRATA MAL EDİLEMEZ

Pozantı Belediye Meclis ve İmar Komisyonu Üyesi Ahmet Sarısalan’nın, değindiği bir diğer önemli konu ise, imarla ilgili oldu ve şunları söyledi:

“Pozantı Belediyesi İmar Müdürü Okan Akyüz’ün, gazetenize yaptığı bir açıklamada, Akçatekir’deki imar düzenlemesini sadece kendisine mal ediyor olması, Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyeleri olarak, bizleri fazlası ile üzdü.

Bürokratlar, siyasetçilerin kararlarını uygular. Biz, İmar Komisyonu Üyeleri olarak, Bürücek’i de kapsayan, Akçatekir’in tamamının yeniden İmar düzenlemesini yaparken, çok hassas davrandık. İmar Müdüründen beklentimiz, bu konuyu kendisine mal etmeyip, bizlerin emeğine de teşekkür etmesi idi. Ancak, bu nezaketi kendisinden göremedik.  Bu konuda da, kırgınız.” Dedi. “  ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER