1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ZAMAN TÜNELİNİN AYDINLIK YÜZÜ “ŞEVKİ AKKAYA”

ZAMAN TÜNELİNİN AYDINLIK YÜZÜ  “ŞEVKİ AKKAYA”
Bu haber 04 Haziran 2018 - 10:47 'de eklendi ve 829 views kez görüntülendi.

ZAMAN TÜNELİNİN AYDINLIK YÜZÜ

“ŞEVKİ AKKAYA”

Pozantı’nın, yaşayan tarihi ve bir ASRI devirmeye, 10 yıl zamanı kalmış bulunan, ŞEVKİ AKKAYA ile, zaman tünelinde bir yolculuk yaptık. Akkaya’nın ömrü, mücadeleler içerisinde geçmiş. Tüm yaşamını, POZANTI’ nın sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine adamış.Şevki Akkaya için, yaşlılık hiç önemli olmamış. Önemli olan ise hala, yapmak istediklerinin, hedefine kitlenmiş olması.

GAZETECİLİK

Geçmiş yıllarda, Anadolu Ajansının Pozantı Muhabirliğini yaptığını da, yeni öğrendiğimiz Şevki Akkaya, hala o günlerin Gazetecilik yaşamını da, ruhunda taşıyor. 1956- 1962 yılları arasında yaptığı, muhabirlikle ilgili olarak, ajansın kendisine vermiş olduğu, MUHABİRLİK kartını, hala taşıyor olması ve bunu bize gösterirken, sanki daha yeni almış gibi, duyduğu heyecana da bizi ortak etmesi,   mesleğe olan aşkının da, bir göstergesi oldu.Şevki Akkaya, ömrünü boşa harcayan ve bir köşesine çekilip, ecelin gelmesini bekleyen tiplerden değil. Yaşı ile, hiç sorunu olmayan etrafına pozitif enerji saçmaya devam eden, bu 90’lık ULU ÇINAR, bu müspet tavrını, mimikleri ile de, gayet güzel yansıtıyor.

REKORLARLA

Türk Hava Kurumunun, kırılamayacak bir rekoru olan, 62 yıllık Başkanlığını da Pozantı’da, yine aynı heyecanla sürdürüyor olmasının serüvenini ise, şöyle özetledi:

“ Bu kurum bize Atatürk’ün, aziz emanetlerinden birisidir. Korumak, kollamak ve yaşatmak hepimizin en büyük görevidir. Ben, hala o ilk başkan olduğum günün heyecanı içerisinde, Pozantı Türk Hava Kurumu Başkanlığını yürütmekteyim.”

KOOPERATİF BAŞKANLIĞI

Akkaya’nın, rekor sayılabilecek, bir başka hizmetlerinden birisi de, 1952- 1973 yılları arasında, Tarım Kredi Kooperatif Başkanlığını yapmış olması. Yanı sıra, bir diğer rekoru ise, 1963-1993 yılları arasında, 30 yıl süre ile, Pozantı Ziraat Odası Başkanlığını yapmasıdır. Kendisi, bu hatıralarını büyük bir heyecan içerisinde anlattıkça, yaşam ve insana hizmet sevgisinin, ne kadar önemli bir yaşam tarzı olduğunu da, öğrenmiş olduk.

MUAYENE İSTASYONU

Şevki Akkaya’nın, yaşamındaki İLK’ler den bir başka hizmet dalı da, Pozantı’ya Araç Muayene geçici kontrol istasyonunu, 1962 yılında getirmiş olması. Yaşamına, dolu- dolu hizmetler sığdıran Şevki Akkaya’nın, yaşam serüveninde,

BİLİRKİŞİ

D/ 750 Karayolunun, 1960- 1962 yılları arasında, yapılan kamulaştırmada, bilirkişi görevini üstlenmiş olması. Ayrıca, Otobanın istimlakı sırasında da, yine aynı görevi, bir süre tekrar yapmış olması.

MECLİS ÜYELİĞİ

17 yıl, Belediye Meclis Üyeliği yaptığını da belirten Şevki Akkaya, 90 yıllık ömrüne sığdırdığı bu hizmetlere, henüz YETER dememiş. Daha, “Ne gibi hizmetler yaparım?” arayışı içerisinde olmanın verdiği heyecan ile, bir gazeteci olarak önerilerimizi sordu?

YALNIZLIK

Akkaya’nın tek sorunu, bu hatıralarını paylaşacak, insanların kalmaması.Yeni nesille, bu heyecanı paylaşıyor olmamasının da, yalnızlığını yaşıyor. 90 Yıllık yaşamında, çalışma azmini yitiremeyen, hizmet arayışı içerisinde olan Şevki Akkay’nın, sürdürmekte olduğu, bu dolu, dolu yaşayışının, gençlere örnek olması, hizmet aşkı ve insan sevgisinin, daima heyecan veren bir yaşam şekli olması, örnek alınacak bir davranıştır.

BAŞARILAR

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, kendisiyle dolu, dolu, sohbet yaptığımız Şevki Akkaya’ya, daha nice uzun sağlıklı, bir yaşam ve hizmetlerinin devamını dileriz.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

FOTOĞRAFLAR: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER