1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CHP’li KADINLAR MEVLANA YOLUNDA

CHP’li  KADINLAR  MEVLANA YOLUNDA
Bu haber 02 Nisan 2018 - 10:37 'de eklendi ve 1.027 views kez görüntülendi.

Fatma Kapuz “ Dur -Durak Yok

CHP’li  KADINLAR  MEVLANA YOLUNDA

Cumhuriyet Halk Partisi, Pozantı Kadın Kolları Başkanlığına, geçtiğimiz yıl, önce atanan, sonrasında da seçimle, görev DEVAM denilen, Hamdiye’li Fatma Kapuz çalışmalarıyla, örgüt içerisinde adını duyuran, önemli bir siyasetçi konumuna geldi. Pozantı’nın, Yazıcak Mahallesinde oturan Fatma Kapuz, sadece ilçe içerisinde değil, Adana’da da örgütünde tanınan bir isim. Yanı sıra, Adana’da bazı basın mensuplarıyla da, ailece görüşen Fatma Kapuz, eşi Mehmet Kapuz ile birlikte, geçtiğimiz hafta büromuza, bir nezaket ziyaretinde bulundu.

ÖNCE ANITKABİR

Fatma Kapuz, Cumhuriyet Halk Partisi, Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanı olduktan sonra, en büyük hayalini gerçekleştirdi.Beraberinde, bir gurup partili Kadın ve Çocuklarla birlikte, bir otobüsle gece Pozantı’dan çıkan ekip, sabah ANITKABİR’de , ATA’nın huzurunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile, büyük önderi, gönüllerinde bir kere daha yaşattılar.Rehber eşliğinde, yapılan bu ziyarette, Misakı Milli Müzesi de, ziyaret edildi ve Atatürk’ün, Pozantı’ya ilk gelişinin, fotoğrafı önünde, çocuklar ve annelere duygulu anlar yaşattı.

MECLİS GURUBU

CHP Pozantı, Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz ve beraberindeki, Anne ve Çocuklardan oluşan ekibin, ikinci ziyaret yeri ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu.Adana Millet Vekillerinden, Elif Doğan Türkmen’nin öncülüğünde, Pozantı ekibi, diğer Millet Vekilleri tarafın dan da, ilgi ile karşılandı. Özellikle, çocukları da meclise, getirmiş olmalarından dolayı da, tebrik edildiler. Sonrasında, Meclis Lokantasında, Elif Doğan Türkmen tarafından, kendilerine öğle yemeği verildi.Salı günü olması dolayısıyla, Cumhuriyet Halk Partisinin gurup toplantısına da katılan, Pozantı ekibinin, kürsüden, anons edilmesi ile birlikte, guruptan alkış tufanı yükseldi. Yine burada da, bazı CHP Millet Vekilleri, bizzat Fatma Kapuz’u tebrik ederek, çocukların da katılımı ile oluşan, bu ziyaretin bir ilk olduğunu, CHP ve Atatürkçülük ruhunun, çocuklara aşılanmasının önemini belirtiler.

VE KILIÇDAROĞLU

CHP, Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, organizasyonu ile yapılan, bu gezinin son ziyaret edildiği makam ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Genel Başkan, öncelikli olarak, kırsal kesimden bir kadının, geleneksel kıyafeteler içerisinde ve çocuklarla birlikte, kendisinin ziyaret edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu, belirtti. Devamında, Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz’un, yöre ile ilgili verdiği bilgileri dikkatle dinledi.

ATATÜRK VE 5 AGUSTOS

Kapuz’un, verdiği bilgiler arasında yer alan, konuların başında Pozantı’nın, Atatürk’le olan, tarihi bağlantılarını, bizzat sorarak bilgi alan, Kılçıdaroğlu,yaptığı açıklama da, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Pozantı’ya olan özel ilgisi karşısında, çok duygulandığını belirtti. Ve Fatma Kapuz,, açıklamasına şöyle devam etti:

“ Sayın Genel Başkanım, Pozantı, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın, Meşalesinin yakıldığı ve çete harbi ile, 25 Mayıs 1920’de, Fransız ve işbirlikçisi olan Ermenileri, ilk kovan yerleşim yerlerinden biridir.Bu tarihi olay, Atatürk’ü çok fazla duygulandırmış ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılacağı konusunda da, kesin bir kanaat sahibi olmuştur.Dahası, Atatürk 5 Ağustos 1920’de, trenle ilk defa Pozantı’ya gelmiş, Adana o tarihlerde işgal altında olduğu için, Pozantı’yı, Adana’nın Vilayet Merkezi olarak ilan etmiştir” dedi.Bu açıklamayı da,   dikkatle dinleyen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanı, Fatma Kapuz’un bu tarihi bilgisi dolayısıyla da, kendisini tebrik etmiş ve ilçenin misafiri olacağını belirtmiştir.

MEVLANAYI ZİYARET

Başkan Fatma Kapuz’un, geçtiğimiz haftalarda yaptığı, Konya Mevlana ziyareti, bir başka etkinlik oldu.

İlçe Başkanı, Şenol Eroğlu’nun desteği ve Çukurova Belediyesinin, otobüs tahsisi ile, kalabalık bir kadın eşliğinde, Mevlana’ya giden Fatma Kapuz’a, gelen yoğun talepler üzerine, bu defa Seyhan Belediyesinin, kendilerine tahsis ettiği, bir otobüsle, 2 Nisan 2018 Pazartesi gün, Konya Mevlana’ya, ikinci defa gedildi.Bu arada, Cumhuriyet Halk Partili bir başka kadın gurubu ise, önceki hafta, kendi aralarında gerçekleştirdikleri bir organizasyon ile, Gaziantep ve Urfa Balıklı göle gittiler.

TEŞEKKÜR

CHP, Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanı, Fatma Kapuz öncelikli olarak, Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu başta olmak üzere, kendilerine araç tahsisinde bulunan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a da, teşekkür etti.Kapuz, bu ziyaretlerin, yaz sezonunda, Ürgüp ve Kapadokya’yı da kapsayan, bir başka turla devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

HABER TAMER ÜNAL

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER