1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

DOLAR KAĞIDI YAKTI GEÇTİ GAZETELERİN DERDİNE KİM ÇARE OLACAK?

DOLAR KAĞIDI YAKTI GEÇTİ GAZETELERİN DERDİNE KİM ÇARE OLACAK?
Bu haber 17 Eylül 2018 - 8:49 'de eklendi ve 899 views kez görüntülendi.

ZAMLAR VE GETİRDİKLERİ…

DÜĞÜNLERDE “ALTIN” DEVRİ KAPANIYOR.

Türk Milleti olarak, en anlamlı toplumsal davranışlarımızın başta geleni, evlenecek olan genç çiftlere, maddi katkı koyabilme konusunda insanlarımızın, adeta birbirleriyle yarış etmeleri idi.

Sünnet, Nişan ve Düğün gibi, toplumsal birlikteliklerin manevi anlam kazandığı günlerde takı olarak, paranın yanı sıra, eskiden ziynet eşyası olarak “ MAŞALLAH” takılırdı.

Geçen zaman ve değişen şartlarda, düğünlerde genç çiftlere, MAŞALLAH yerine, çeyrek altın takma modası başlattı.Günümüzde ise, artan hayat pahalılığının yanı sıra, altının fiyatının önlenemez yükselişi, bu geleneğimizi de giderek sona erdiriyor. Ve görünen o ki, çeyrek altın takma devri de, sona erecek. Dolar fiyatının önlenemez yükselişi ile birlikte, altın fiyatlarının da çok yüksek rakamlara ulaşması ile, düğünlerde gelin ve damadın göğüslerini süsleyen sarı ışıltıyı da, giderek özlenir hale getirmeye başladı.

ELDE ÇAMAŞIR YIKAMAYA DÖNÜŞ

Türkiye Elektrik Kurumunun ve ona bağlı dağıtım şirketinin, özelleştirilmesi ile, başlayan elektriğe “ZAM FURYASI”, artık önlenemez hale geldi.

Kullanım bedelinin, %100’ü üzerinden tarifelendirilen, elektrik ücretlerindeki bu artış, değişik giderler adı altında, vatandaşı çarpmaya devam ediyor. Dolar artışının, hala önlenemeyen yükselişi ile birlikte, elektrik zammı da adeta otomatiğe bağlandı. Son bir yılda aşırı artan enerji kullanım ücretleri, sadece evleri değil, işyerleri ve sanayiyi de, çok olumsuz etkilemeye başladı. Ve bu gidişatta, pek çok işyerini kapanma tehlikesi ile karşı, karşıya bırakıyor. Aile bütçesini, her gecen ay giderek zorlayan elektrik zamları, kadınlarımızın da, unutulmuş olana, “ ELDE ÇAMAŞIR YIKMA DEVRİNE, YENİDEN DÖNÜŞÜMÜN ” başlangıcı olmaya başladı.

ŞALGAM BİLE ZAMLANDI…

Dolar artışından, etkilenen gıda ürünleri arasında, ŞALGAM’da yerini aldı. Maliyeti sadece suya konulan havuç ve şalgamdan oluşan Şalgam Suyunun bardağı 1 liradan 150 kuruşa yükseldi. Bu da şalgam tiryakilerinin yüzünü buruşturuyor.

MÜTEAHHİTLER İSTİRAHATTE

Ekonomik gelişmenin, en büyük modeli olarak uygulanmakta olan, inşaat sektörünün yükselişi de, doların önlenemeyen artışı karşısında, Müteahhitler

“ PES” dedi. İnşaatçılığın ana maddesi olan, Demir ve Çimentonun yanı sıra, diğer katkı elemanlarında da, %100’ü aşan fiyat fırtınası, müteahhitlerin inşatlara ara vermesine neden oldu.

Bu fiyat artışlarının, daire fiyatlarına da yansıması ile, 300 Bin TL’nin üzerinde satışa sunulan daireler, artık seyirlik konumuna düştü.Banka kredileri ile, ev satın almak isteyen vatandaşlarda, artan kredi maliyetleri sonrası, artık eve yatırım yapamaz hale geldiler. Bu olumsuzluktan, Müteahhitler çok büyük ölçüde etkilendi. Ve daire fiyatlarını da çok aşağı çekmelerine rağmen hala alıcı bulamanın sıkıntısını yaşıyorlar.Pozantı’da, 3+1 Daire Fiyatları, daire 190 Bin Liraya kadar düşmesine rağmen, hala alıcı bulamamaktadır.Bu kötü gidişat sonrası, inşaat çalışmalarına ara veren müteahhitler kendilerine de, böylece istirahat vermiş oldular.

VE GAZETELER

Dolar yükselişinin, en fazla vurduğu meslek dallarından biri olan Gazetecilik ise, adeta batma noktasında. Bu konudaki yayınlarımızı gazetemiz sütunlarında okuyabilirsiniz

KÖŞE: Tamer ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER