1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’LI BÜYÜK OTOBÜS BEKLİYOR.

POZANTI’LI BÜYÜK OTOBÜS BEKLİYOR.
Bu haber 19 Aralık 2022 - 11:17 'de eklendi ve 393 views kez görüntülendi.

POZANTI’DAN KISA- KISA

POZANTI’LI BÜYÜK OTOBÜS BEKLİYOR

2014 yılında yürürlüğe giren, Bütünşehir yasası kapsamında, ilçelere Büyükşehir  Belediyesi otobüsleri yolcu taşımaya başladı. Önceleri, Pozantı’ya günde üç seferle başlayan ve  ilçe halkının da,  büyük bir rağbet göstererek takdir ettiği bu hizmette,  zamanla  değişiklikler oldu.

Yayla sezonu bitti bahanesi ile, otobüs sayısı sabah ve öğleden sonra olmak üzere, ikiye düşürüldü. Yetinilmedi. Önceleri, şehirler arası otobüs standardındaki otobüsler, seferden kaldırıldı. Yerine Adana şehir içi taşımacılığında kullanılan, az koltuklu otobüslerle yolcu taşımaya devam ettirildi.

ZAMLAR

Akaryakıta yapılmakta olan sürekli zamlar dolayısıyla,  Akçatur Minibüsleri de  mecburen zam yapmak zorunda kalıyorlar. Yanı sıra, tren ücretlerine de art -arda yapılan zamlarla, Adana -Pozantı arasındaki tam bilet fiyatı 48 TL’ye kadar yükseldi. Bu fiyat artışları karşısında, Adana Büyükşehir Belediyesinin yolcu taşıma ücreti çok daha ekonomik olunca, vatandaşlar belediye otobüslerine büyük rağbet göstermeye başladılar.

Yolcular tıkış -tıkış da olsa, bu otobüsü tercih etmek zorunda kalıyorlar.  Ancak, bu otobüslerin taşıma kapasitesinin çok düşük olması nedeni ile de,  gidiş- gelişlerde yolcular arasında zaman- zaman aşırıya kaçan münakaşalar olmaya başladı.  Bunun tek çözümünün ise,  yine eskiden olduğu gibi şehirler arası yolcu taşıma  statüsündeki otobüslerin, tekrar Adana – Pozantı arasında sefere konulması konusu,  Pozantı’lıların Başkan Zeydan Karalar’dan beklediği, en önemli hizmet olmaya başladı.

CEFAYA DÖNÜŞTÜ

Gazetemizin yayınlarıyla devamlı gündemde tutarak, gerçekleşmesini sağladığı “POZANTI’YA TAŞIMALI DOĞALGAZ “ Sisteminde, boru hattı döşemesi devam ediyor. Bu tesisin, hastane caddesi üzerindeki dolum ve dağıtım istasyonunda yapılan çalışmalar, son aşamaya gelmiş durumda.

AKSAGAZ tarafından döşenmesi devam etmek olan, doğalgaz boru hattı Pozantı da kış mevsiminin çekilmez çilesi haline geldi.

Hastane Caddesinden başlayarak, Atatürk Caddesini takip ederek,  ara mahallere de döşenen boru hattında, yağışların başlaması ile birlikte oluşan  çamur deryası, eza haline geldi. Teknik olarak, borulara gaz verilip, kacak tespiti yapıldıktan sonra, doğalgaz boru hattının üstüne, tekrar asfalt dökülmesi de, daha uzun zaman alacak gibi görülüyor,

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER