1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MERGEN:  “SORUNLARIMIZI İLETTİK ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORUZ”

MERGEN:  “SORUNLARIMIZI İLETTİK ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORUZ”
Bu haber 20 Ekim 2019 - 16:14 'de eklendi ve 754 views kez görüntülendi.

Ziraat Odası Başkanları Ankara’dan umutlu dönmedi

MERGEN:  “SORUNLARIMIZI İLETTİK ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORUZ”

Adana Bölgesi Ziraat Odaları Başkanları, geçen hafta Ankara’yı ziyaret ettiler. TBMM’ye gittiler. Adana Millet Vekilleri ile görüştüler. Üyelerinin sorunlarını dile getirdiler.Bu heyet arasında bulunan, Pozantı Ziraat Odası Başkanı Murat Mergen, gazetemize yaptığı açıklamada, yapılan görüşmeleri şöyle özetledi:

“Adana Ziraat Odaları Genel Koordinatörü ve Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan’ının Başkanlığında, 10 İlçe Oda Başkanları olarak hazırladığımız raporları, Adana Bölgesi Millet Vekillerine, iletme fırsatı bulduk. Sayın Millet Vekillerimize, çiftçilerimizin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirdik. Artan girdi. maliyetleri, pazarlama sorunları nedeni ile, üreticilerimizin ürünlerini, hak ettiği değerden satamadıklarını,  bu nedenle de  artık, çiftçiliğin önemini kaybettiğini,  bu olumsuzluğun beraberinde,  tekrar kırsaldan -kente  dönmeyi başlattığını, dışa bağımlılığın giderek arttığını, bununda  döviz kaybımızın yanı sıra,  işsizliği de körüklediğini, destekleme primlerinin yetersiz olduğunu, dile getirdik. Raporlarımızı verdik.  Sayın Millet Vekillerimiz, bize yaptıkları açıklamalarda, çiftçilerimizin sorunlarını çok iyi bildiklerini, bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, bizlere umut oldular.” dedi.

KONCUK : DESTEKLEME YETERSİZ

İyi Parti Adana Millet Vekillerinden İsmail Koncuk, geçen hafta mecliste yaptığı konuşma da, Adana Ziraat Odası Başkanlarının ziyareti ile ilgili olarak,  görüşlerini şöyle dile getirdi:

Bilindiği gibi, Adana  ziraatın ve tarımın başkenti idi. Her gecen yıl artan olumsuzluklar, tüm ülkemizde olduğu gibi, Çukurova’daki çiftçileri ve ziraatçileri önemli ölçüde etkiledi. Tarımı  adeta yapılamaz hale getirdi. Köylerdeki yaşayan nüfus %12’ye kadar düştü. Sizi temin ederim, bunun devamı halinde, kırsal kesimde tarım yapacak kimse kalmayacak. Pamukta maliyet, kilo başına 1.800 ile 2000 TL arasındadır. Satışı ise, 3000 TL’dir. Pamuk üreticisi bir  dönüm den sattığı pamuktan, ancak 1500 TL  kazanabiliyor. İstedikleri destekleme ise, kilo başına 1.50 Kuruştur. verilen destekleme ise, ancak 500 kiloya kadar olmakta, bunun üzerinde  yetiştirilen pamuk için de,  destekleme pirimi verilmemektedir. Bu ise, çiftçilerimizi pamuk ekiminden uzaklaştırmaktadır.” şeklinde konuştu. Heyet  daha sonra Adana’ya dönerek, her ilçe ziraat odası başkanı, bu gelişmelerle ilgili olarak, üyelerini bilgilendirmeye başladılar. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER