1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SANSÜR YASASINA GAZETECİLERDEN TEPKİ

SANSÜR YASASINA GAZETECİLERDEN TEPKİ
Bu haber 27 Haziran 2022 - 10:33 'de eklendi ve 389 views kez görüntülendi.

Nazmi Bilgin Açıklamaları İle, Önderlik Etti.

SANSÜR YASASINA GAZETECİLERDEN TEPKİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şubesi ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), ortak basın açıklamasıyla dezenformasyon yasasının, sansür yasası olduğunu ifade ederek, geri çekilmesini istedi. Bu yasa ile ilgili olarak, basın -yayın kuruluşları Türkiye genelinde, yasanın çıkarılmaması için tepki toplantıları düzenlediler. Ankara’da, Ulus Meydanında düzenlenen bu tepkisel birlikteliğe, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin yaptığı bir açıklama ile, öncülük etti.

 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ayrıca,  İYİ Partinin Türkiye  Büyük Millet Meclisindeki gurup toplantısına katıldı. Genel Başkanı Meral Akşener’in daveti ile kürsüye gelen Bilgin, sansür yasasına karşı çok etkili bir konuşma yaptı. Büyük bir takdir gördü. Ve Millet Vekillerinden destek istedi.

ADANA

Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şubesi ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti de, Adana’da bir basın toplantısı düzenleyerek, “sansür yasası” olarak nitelenen düzenlemenin geri çekilmesini istedi.

Açış konuşmasını yapan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; tasarı komisyonda görüşülürken girişimde bulunan meslek temsilcilerinin, isimlerini aktardıktan sonra komisyonda kabul edilen tasarının, Genel Kurula getirilmemesini  meslek örgütlerinin, çekincelerinin dikkate alınmasını istedi. TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya’nın okuduğu basın açıklamasında, “Dezenformasyon yasası sansürdür, geri çekilsin” denildi.

MESLEK ÖRGÜTLERİNE SORULMUYOR

ÇGC Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda basın açıklamasını okuyan TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, kanun teklifine basın kanunu denildiğini, ancak basın meslek örgütlerine sorulmadan hazırlandığına dikkat çekerek, “İçinde gazetecileri koruyacak, haberi koruyacak bir madde bulunmuyor. Tam tersine hapis cezaları, kapatmalar, sansür ve internet medyasına ağır denetimler geliyor. Meslektaşlarımızın suçu, gazetecilik yapmaktan başka bir şey değil. Bu yasayı basın ve ifade özgürlüğünü tamamen yok edecek, Türkiye tarihinin en ağır sansür yasası olarak tarif ediyoruz” şeklinde konuştu.

DENETİM ALTINA ALACAK

“Dezenformasyonla mücadele” adı altında, sadece gazeteciler değil tüm sosyal medya kullanıcılarının da denetim altına alınacağını kaydeden Büyükkaya, “Haber kaynağını açıklamayan gazeteciye hapis cezası verilecek. Dezenformasyonla mücadele adı altında, gazetecilik mahkûm edilecek. Hangi haberin ‘yalan’, hangi haberin ‘doğru’ olduğuna muğlak düzenleme doğrultusunda savcılar, hakimler karar verecek. Basın kanununda yapılacak değişiklikler ile internet medyasında çalışan meslektaşlarımız basın kartı alabilecek. Ancak internet haber siteleri Basın İlan Kuruma bağlanarak, ilan hakkı ve basın kartı verme ya da iptal etme hakkı da bu kuruma verilecek. Tarafsızlığını yitirdiğine dair hiç kimsenin şüphesi olmayan Basın İlan Kurumu’nun bu denli geniş yetkilerle donatılması RTÜK gibi yeni bir ceza kurumunun oluşmasına neden olacak” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasına, TMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu ve Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül de katılarak, destek verdi. ( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER